Skip to content Skip to footer

MASCARPONE-RAPARPERITORTTU

Superhelppo ja hiukan erilainen raparperitorttu kevään ensimmäisistä pienistä raparpereista.

Joko jo? Joko jo? No nyt!

Kevään ensimmäiset raparperit ovat pikkusormen paksuisia. Jos niitä raaskii jo poimia, ne ovat parhaimmillaan tähän raparperitorttuun.

Kapeaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan tehtyyn raparperitorttuun voi raparperit laittaa pitkinä, leveyssuuntaan melkein vuoan mittaisina paloina. Hiukan erilainen ulkoasu perinteisiin piirakoihin verrattuna.

Raparperitortulla on murotaikinapohja, vaniljalla ja sitruunalla maustettua mascarponea välissä ja päällä voissa ja fariinisokerissa kieritettyjä raparperin paloja.

Keväisen raikas, täyteläinen, mutta ei liian makea. Mascarpone ja raparperi muuten sopivat todella hyvin yhteen!

Mascarpone-raparperitorttu
(12 palaa)

Pohja:

  • 150 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 3 dl spelttijauhoa
  • 2 rkl vettä
  • 7-8 pientä raparperin vartta
  • 10 g voita
  • 3 rkl fariinisokeria

Täyte:

  • 250 g mascarponea
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  1. Tee ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vispaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan (noin 10 x 30 cm)
  5. Paista pohjaa 9 minuuttia ja ota se uunista jäähtymään.
  6. Kuori raparperit ja leikkaa ne vuokaa hieman lyhyemmiksi.
  7. Sekoita mascarpone, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu, vaniljajauhe, sokeri ja kananmuna.
  8. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
  9. Voitele raparperin varret pehmeällä voilla ja pyörittele ne fariinisokerissa.
  10. Asettele raparperinpalat vuokaan.
  11. Paista torttua noin 15 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät ja reuna saa väriä.
  12. Tarjoile mascarpone-raparperitorttu kermavaahdon kera ja nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment