Skip to content Skip to footer

HITUSEN LÄMPIMÄMPI TERIYAKI-KASTIKE

Itsetehtyä teriyaki-kastiketta lämpimämmällä vivahteella. Chilillä maustettuna, tietty.

Täytetyt patongit ovat pikaruokaherkkua, jota vehnättömästi elävänkin tekee välillä mieli. Mutta mikä eteen, kun patongit on leivottu venhästä eikä aina huvita tilata pelkkiä täytteitä salaattina? Pitää tehdä itse.

Siispä spelttipatonkia uuniin ja oma teriyaki-kastike tulelle. Teriyakista tulikin hieman lämpimämpää, sillä se maustettiin omalla srirachalla. Kannattaa kokeilla!

Teriyaki-kastike
(5 dl)

  • 1½ dl miriniä
  • 2½ dl soijakastiketta
  • 4½ tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 0,8 dl sokeria
  • 7 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1/3 tl sriratcha-kastiketta
  1. Kuori valkosipulin kynnet ja inkiväärin pala. Hienonna valkosipuli  ja inkivääri tahnaksi.
  2. Kiehauta miriniä ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  3. Lisää soija, viinietikka, seesamiöljy, sokeri, valkosipulija inkivääritahna sekä sriratcha-kastike. Keitä vielä 5 minuuttia.
  4. Siivilöi kastike ja säilytä sitä tiiviissä purkissa, viileässä. Käytä teriyaki-kastiketta esimerkiksi kanan marinointiin ja nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment