ESport Uncategorized November 9, 2021
899Views 0Comments
Kannen alle piilotettu karpalopiiras Amerikan malliin. Tätä ei ole silti jatkettu omenalla vaan tehty täydestä karpalosta!
Runsas karpalosato on vilkutellut suomättäiltä pitkin loppukesää ja alkusyksyä, ja nyt vihdoin marjat ovat kypsiä! Lähes täydellinen sää karpaloiden poimintaan houkutteli meidät ulkoilemaan suolle ja kotiin toimmekin useita litroja karpaloita. Harvoin on kohdalle sattunut hetkeä, jolloin voisi käyttää litran tuoreita karpaloita piiraan valmistamiseen. Tänään kuitenkin tähän oli mahdollisuus.
Teimme amerikkalaistyylisen karpalopiiraan, jossa on taikinakansi. Suurimmassa osassa ohjeita laitetaan karpalopiiraaseen myös omenaa – usein vielä karpaloa enemmän. Onneksi löysimme hengenheimolaisen, jonka mielestä omena on turha lisä karpalopiiraaseen ja otimme pohjaksi hänen ohjeensa, jota kuitenkin sovelsimme omaan ajatukseemme sopivaksi.
Kannen kanssa tärkeää on, että sen saa kiinnitettyä tiivisti, muutoin käy niin, että täyte pulputtelee raoista uunin pohjalle. Valmista piiras on, kun kanteen tehdyistä raoista alkaa kuplia täytettä.
Karpalotäytettä maustoimme hieman appelsiinin kuorella. Olisi voinut laittaa enemmänkin. Piiras on pirteän hapan, mutta ei liian. Piinallisen pitkän jäähtymisajan vuoksi pääsimme maistamaan piirasta vasta seuraavana päivänä, mutta odotus kannatti. Tämä piiras taitaa tulla tehdyksi toistekin!
Pohja:
Täyte: