Nopea ja herkullisen raikas carbonaramainen pastakastike valmistuu pastan keittyessä. Aineslista on lyhyt, mutta makua on sitäkin enemmän.
Chorizoa saapui tuliaisena Espanjasta. Sen verran hyvää chorizoa, että se oli mennä parempiin suihin sellaisenaan, mutta onneksi saimme varattua pienen pätkän myös ruoanlaittokäyttöön.
Chorizopastan aineksia.
Tässä pastassa yhdistyy monia suosikkimakujamme: sitruuna, rosmariini, chili ja valkosipuli. Ja tietenkin se chorizo. Carbonaramaiseen kastikkeeseen tulee kerman sijaan kreikkalaista jogurttia, mikä raikastaa kastiketta entisestään. Resepti on alunperin Jamie Oliverin.
Rosmariini ja chorizo sopivat hyvin yhteen.
Koska emme ole yrityksistä huolimatta löytäneet hyvänmakuista spelttipastaa, valmistimme pastan itse vaaleasta spelttijauhosta ja kananmunista. Perusohje löytyy täältä. Itse valmistetun pastan kanssa tämä ei tietenkään ole mikään pikaohje. Pikaisempiin hetkiin kannattaa valita valmis tuorepasta ja silloin pasta valmistuukin viidessä minuutissa!
Tästä tuli uusi kiireisempien iltojen nopea ja herkullinen ruokasuosikki. Harmi vain, että maukas tuliaischorizo on jo syöty…
Sitruunainen chorizopasta
(kahdelle nälkäiselle)
- sopivasti pastaa
- 70 g chorizoa
- ½ punainen chili (esim. aji cristal)
- 2 rosmariininoksaa
- oliiviöljyä
- 4 valkosipulin kynttä
- ½ dl kreikkalaista jogurttia
- ½ sitruunan mehu
- 30 g manchegojuustoa raasteena
- mustapippuria
- suolaa
- Valitse aluksi pasta: kuivattu, tuore vai itse tehty. Pastan muodolla ei ole muuten väliä, mutta nauhamaista on vaikeampi sekoittaa. Keitä pasta ohjeen mukaan. Kastikkeen tekemiseen menee noin 5 minuuttia, kun ainekset on pilkottu valmiiksi. Ajoita pastan keittäminen sen mukaan.
- Pilko chorizo, chili, rosmariininlehdet ja valkosipuli. Laita paistinpannu kuumenemaan.
- Raasta juusto ja purista sitruunan mehu.
- Sekoita kulhossa kananmuna, sitruunan mehu, jogurtti ja juusto.
- Lisää öljy, chorizo, rosmariini ja chili paistinpannulle. Mausta mustapippurilla ja paista hetki. Lisää valkosipuli ja paista kullanruskeaksi.
- Valuta pasta ja säästä vähän keitinvettä.
- Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää valutettu pasta,
- Sekoita pastan joukkoon sitruunamehu-jogurtti-juustoraaste-seos. Ohenna kastiketta pastan keitinvedellä, jos siitä tulee liian paksua. Lisää suolaa maun mukaan.
- Tarjoa sitruunainen chorizopasta välittömästi ja nauti!