Skip to content Skip to footer

Googlen syksyn uutuudet: Pixel 7, Pixel 7 Pro ja Pixel Watch

Googlen Pixel-älypuhelimien sarja saa taas jatkoa: Google on paljastanut ensimmäisiä tietoja uusista Pixel 7- ja Pixel 7 Pro -puhelimista. Uutuudet eivät jää tähän, vaan syksyn aikana markkinoille saatetaan myös Pixel Watch -älykello.

Huippupuhelinten sarjan uusin malli nähtiin viime toukokuussa, kun Pixel 6a julkistettiin. Nyt Google-älylaitteiden fanit odottavat innolla, mitä uutta syksyn julkaisut tuovat mukanaan.

Tietoja on tihkunut jo jonkin verran julkisuuteen – luodaan tässä niihin tarkempi silmäys!

Pixel 7- ja Pixel 7 Pro -älypuhelimet

Teknisistä tiedoista on saatu tietoa julkaisuilmoituksen jälkeen pienissä tipoissa. Google on kuitenkin jo kertonut, että niiden järjestelmäpiiri tulee olemaan edistynyt, uuden sukupolven Google Tensor.

Lisäksi uusissa Pixel-älypuhelimissa otetaan suoraan käyttöön Android 13 -käyttöjärjestelmä, joka julkaistaan tulevana syksynä.

Pixel 7:n näytössä tarkkuus tulee olemaan 2400×1080 pikseliä, ja sen virkistystaajuus tulee olemaan 90 hertsiä. Pixel 7 Prossa taas näyttö on 3210×1440 pikseliä virkistystaajuuden ollessa 120 hertsiä.

Molemmat uusista älypuhelimista tulevat siis toimimaan hienosti myös pelaamiseen. Jos haluat käydä jo valmiiksi katsastamassa parhaat paikat tämän testaamiseen, kasinot ilman rekisteröitymistä ovat siihen hyvä vaihtoehto.

Teknisten tietojen lisäksi muotoilustakin on saatu jo melko hyvin tietoja, sillä Google julkaisi uusien älypuhelinmallien kuvat jo loppukeväästä. Uusien laitteiden ulkoasu tulee näyttämään melko lailla samalta kuin sarjan viimeisimpien mallien.

Sekä Pixel 7 -mallin että Pixel 7 Pro -mallin takaosassa tulee olemaan kamera-alue, joka yltää puhelimen reunasta reunaan. Pixel 7 Pro-mallissa kamera-alue on kiiltävää, Pixel 7 -mallissa taas mattapintaista alumiinia. Edellisten mallien lasin vaihtaminen alumiinirakenteeseen pitäisi parantaa kamerakohouman kestävyyttä.

Kameroita on Pixel 7:ssa kaksi, ja niiden lisäksi kamera-alueella on LED-salamavalo. Pro-mallissa sen sijaan kameroita on kolme. Pron lisäkamera on tuttuun tapaan telekamera periskooppirakenteella.

Puhelimissa tulee näillä näkymin olemaan kolme eri väriversiota. Pixel 7:n väriversiot ovat:

  • Obsidian
  • Snow
  • Lemongrass

Pixel 7 Pron väriversiot taas ovat:

  • Obsidian
  • Snow
  • Hazel

Pixel Watch -älykello

Yhtä aikaa älypuhelimien kanssa julkaistava Pixel Watch vuoti julkisuuteen jo aiemmin, mutta toukokuussa myös Google julkaisi sen viralliset tuotekuvat.

Niiden perusteella odotettavissa on jotain aiemmista malleista poikkeavaa. Älykellon muotoilu on pyöreä, minimalistinen ja futuristinen, eikä teräviä kulmia juuri näy.

Vaikka teknisistä ominaisuuksista saatiin vain vähän tietoa, voivat nokkelimmat arvailla, mitä on tulossa. Uusi Pixel Watch nimittäin tehdään yhteistyössä Googlen omistaman, älykelloistaan tunnetun Fitbitin kanssa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan ominaisuuksista saadaan mukaan ainakin sykkeen seuranta, terveyteen ja kuntoiluun liittyvät toiminnot sekä unen seuranta, joka on Fitbitillä erityisen kehittynyttä.

Älyteknologiasta innostuneet ilahtuvat varmasti myös siitä, että Pixel Watch -kellolla voidaan ohjata suoraan ranteesta siihen yhdistettyjä Google Home -laitteita.

Julkaisut ja ennakkomyynti

Google ei ole vielä kertonut, milloin uudet älypuhelimet ja älykello tulevat myyntiin. Huhut arvelevat, että ennakkotilaus aloitettaisiin 6. lokakuuta. Logiikan mukaan tämä tulisi olemaan myös virallinen julkaisupäivä. Virallisen myynnin taas uskotaan huhuja kuunnellen alkavan 13. lokakuuta.

Tähän mennessä mitään ei ole kuitenkaan varmistettu, joten jäämme odottamaan uutisia aiheen tiimoilta.

Aiempia malleja ei ole tuotu viralliseen myyntiin Suomessa tai muissakaan Pohjoismaissa. Tällä hetkellä vain muutamat yksittäiset jälleenmyyjät myyvät Pixel-sarjaa Suomessa. Viime aikoina on kuultu tosin vihjauksia siitä, että tähän saattaisi tulla tulevaisuudessa muutos.

Pixel Tablet joukon jatkeeksi 2023

Yhtä aikaa uusista Pixel-älypuhelimista kertoessaan Google paljasti myös tablettisuunnitelmistaan. Se tulee julkaisemaan uuden Pixel Tabletin ensi vuoden aikana.

Tabletti on vielä kehitystyön alla, mutta siitä tiedetään jo jotain. Se tulee esimerkiksi käyttämään samaa Google Tensor -järjestelmäpiiriä kuin älypuhelimetkin, minkä ansiosta se tulee toimimaan hyvin niiden kumppanina.

Julkaistujen havainnekuvien perusteella tabletin näytössä tulee olemaan ohuehkot kehykset, ja sen näytön yläosaan sekä tabletin takaosaan tulee kamera.

Lopuksi

Tablettien ostomäärät ovat laskeneet dramaattisesti viimeisten vuosien aikana, joten on kiinnostavaa nähdä, miten Pixel Tablet otetaan vastaan. Muut sarjan laitteet kulkevat varmemmilla vesillä, sillä sekä älypuhelimet että -kellot ovat haluttuja hyödykkeitä.

On todennäköistä, että niistä vuodetaan lisätietoja jo ennen virallista julkaisupäivää – jäämme siis odottamaan!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment