Terveys January 10, 2021
1133Views 0Comments
Kurpitsakeitto valmistuu helposti uunissa paahdetuista raaka-aineista ja saa herkullista makua omenasta ja kanelista.
Australian Masterchefin masterclass-osassa Matt Preston valmisti helppoa kurpitsakeittoa, jossa ainekset paahdetaan ensin uunissa ja sitten soseutetaan sauvasekoittimella. Keitto näytti niin hyvältä, että sitä piti kokeilla heti.
Hokkaido-kurpitsa on sopivan kokoinen neljän hengen kurpitsakeittoon. Seuraavaksi päiväksi keittoa ei todennäköisesti jää, vaikka se säilyisikin hyvin. Kokeiltu on.
Kurpitsan kanssa uunissa paahdetaan vihreää omenaa (mielellään Granny Smith), sipulia ja valkosipulia. Keitto maustetaan kanelilla ja muskottipähkinällä ja tarjoillaan ranskankerman kera.
Jos haluaa, keitolle voi myös valmistaa lisukkeen esim. rapeaksi paahdetusta pekonista, omenasta ja hasselpähkinöistä. Matt Preston viimeisteli oman keittonsa friteeratuilla salvian lehdillä. Keitto maistuu kuitenkin herkulliselta ihan ilman lisukkeitakin!
1. Halkaise ja lohko kurpitsa. Poista siemenet lusikalla kovertaen. Lohko omena ja kuoritut keltasipulit.
2. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle uuninpellille ja levitä oliiviöljy niiden päälle.
3. Paista kasviksia 180 asteessa 30 minuuttia.
4. Kaavi kypsä kurpitsa lusikalla ja siirrä isoon kattilaan. Purista valkosipulit kuoristaan ja lisää myös muut kasvikset kattilaan.
5. Lisää kanaliemi ja keitä ilman kantta keskilämmöllä 15 minuttia.
6. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Tarkista lopuksi suola.
7. Tarjoile kurpitsakeitto ranskankerman ja haluamiesi lisukkeiden kanssa. Nauti hyvässä seurassa!