Skip to content Skip to footer

LEC:n (League of Legends) Siirtohuhuja

LoL eli League of Legends on yksi maailman suosituimmista peleistä. Sen pelaajille järjestetään turnauksia ja kilpailuja ja kyseessä onkin yksi suosituimmista e-urheilulajeista. LoLiin kuuluu läheisesti myös LEC eli pelin Euroopan mestaruusliiga. Alan katseet on jo käännetty vuoteen 2023 ja LEC-siirtohuhut käyvät kuumana. Kuka pelaa missäkin ja mitä siirroista tässä vaiheessa tiedetään? Lue tämä artikkeli ja kuulet!

Mikä on LEC?

LEC eli LoL Euroopan mestaruusliiga on Riot Gamesin eli pelin kehittäjän luoma peliliiga, jonka puitteissa kymmenen joukkuetta kilpailee Euroopan herruudesta. Jokainen vuosi on jaettu kahteen kierrokseen, joiden lopuksi lajin sen vuoden paras selviää. Kevään ja kesän kierrosten parhaat kuusi joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin, joista parhaat pääsevät edustamaan Eurooppaa maailmanmestaruuskilpailuissa.

Viime vuonna kevään kierroksella paras oli G2 Esports, toinen oli Rogue ja kolmas oli Fnatic. Kesän kierroksella parhaiten menestyi Rogue, toiseksi tuli G2 Esports ja kolmanneksi Fnatic. Maailmanmestaruuskilpailuihin Euroopasta lähetettiin Rogue, G2 Esports, Fnatic ja MAD Lions.

LEC:tä pelataan joukkueissa, joiden pelaajat tulevat usein eri maista. Paras kokoonpano kasataan usein kansainvälisestä joukkueesta, jossa jokaiselle pelipaikalle on löydetty sitä paikkaa parhaiten pelaava pelaaja. Joukkueiden tulee pelata myös hyvin yhteen. LEC-joukkueiden kokoonpanot vaihtelevat usein kausien välillä ja nyt kun eletään off-season-aikaa, on muutoksia paljon työn alla.

E-urheilu on nykyään suuri markkina, eikä siis mikään ihme, että LEC:tä seuraa live-yleisön lisäksi myös jopa yli 300 000 katselijaa netin kautta. Itse pelit käydään Riot Gamesin Berliinin toimistolla, mutta lisäksi LEC striimataan Twitchissä ja YouTubessa. Lisäksi LEC on saavuttanut suurta mediahuomiota. LEC-pelaajat saivatkin aikaiseksi muun muassa viisumimuutoksen Ranskassa. Lain avulla e-urheilijoiden asema Ranskassa vahvistettiin ja vakiinnutettiin.

LoLin Euroopan mestaruusliiga on siis iso juttu, ja monet tehostavat kisahuumaa lyömällä otteluista vetoa ja sivustot, kuten LeoVegas Kasino elävät  hengessä mukana tarjoillen niin kolikkopelattavaa kuin mielenkiintoisia veikkauskohteita vedonlyöntipuolellaan. Jatka lukemista ja kuulet kuumimmat LEC-huhut tulevaan kauteen!

Kuumimmat LEC-huhut vuodelle 2023

Huhut LEC-siirroista ovat käyneet kuumina aina siitä saakka, kun edellinen kausi saatiin pakettiin ja siirryttiin kausien väliseen loma-aikaan. Kausi 2022 päättyi LoL Worlds turnaukseen, jonka voitti DRX. Viimeisten viikkojen aikana huhumylly on pyörinyt kovaa ja muun muassa LEC Wooloo on jakanut paljon tietoa liittyen ensi kauden mahdollisiin kokoonpanoihin.

Tässä osiossa kerromme kuumimmat juorut, mutta kuten sanottua, nämä ovat toki vain huhupuheita, eikä varmuutta mistään vielä ole! Siirtoikkuna ei ole vielä auki ja siirtoja päästään vahvistamaan vasta marraskuun lopulla tai joulukuun alussa.

Huhujen mukaan pelaajat kuten Upset, Flakked ja Unforgiven jäisivät kokonaan ilman joukkuetta ensi kaudella. Upsetin huhutaan menettävän paikkansa Fnaticissa, sillä Rekklesin arvioidaan astuvan hänen tilalleen. Huhu on suututtanut monia, sillä Upsetin arvioidaan olleen paras ADC Euroopassa. Passiivisesti pelaava Rekkles puolestaan ei ole näyttänyt sellaisia otteita, joilla se päihittäisi Upsetin.

Toinen kuuma huhu on se, että Team Vitalityn tiimin arvioidaan kehittyvän huomattavasti Photonin ja Bon liittyessä joukkueeseen. Etelä-Korean ja Kiinan kovatasoiset pelaajat auttavat kovasti vaikeuksissa ollutta joukkuetta. Photon tulee T1 Academy -tiimistä ja tällä arvioidaan olevaan suuri vaikutus koko joukkueen suoritukseen.

G2 Esportsin joukkue puolestaan vaikuttaa kysymysmerkiltä, sillä kaudella 2023 joukkueen huhutaan pelaavan kokoonpanolla Brokenblade, Yike, Caps, Hans Sama ja Mikyx. Hans Sama ja Mikyx ovat oivallisia omilla pelipaikoillaan, vaikka eivät pääsekään loistamaan sen kummemmin. Yike tulee sarjaan ERL:stä ja jäämme odottamaan hänen edesottamuksiaan LEC:ssä, sillä sarjat ovat hyvin erilaisia. Vaikka kyseessä on pelipaikkansa paras pelaaja ERL:ssä, ei se takaa mitään LEC:ssä. Innolla odotamme, mitkä huhuista käyvät lopulta toteen!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment