Aromikkaita vihreitä papuja, herkullisia uusia perunoita, yrttiöljykastike, joka vie kielen mennessään – tästä salaatista taistellaan ruokapöydässä!
Runsaasti kasviksia sisältävä, mutta kuitenkin tuhti salaatti sopii hyvin kuuman päivän lounasruuaksi. Varsinais-Suomessa on jo uuden perunan sesonki käynnissä, joten teimme ehkä maailman parhaan papu-perunasalaatin uusista perunoista, vihreistä pavuista ja todella herkullisesta yrttiöljykastikkeesta.
Yhdistimme oman keittiön ja puutarhan yrtit ranskalaistyyliseen sitruunaiseen sinappi-öljykastikkeeseen, joka sopii uusien perunoiden ja vihreiden papujen kanssa täydellisesti. Teimme salaatista vielä hieman tuhdimman löysäksi keitetyillä kananmunilla. Tällä eväällä jaksaa taas ahertaa puutarhassa.
Papu-perunasalaatti kruunataan löysäksi keitetyillä kananmunilla.
Papu-perunasalaatti
- 500 g uusia perunoita
- 200 g vihreitä papuja
- 1 sitruunan kuori
- ½ sitruunan mehu
- nippu persiljaa
- nippu tilliä
- nippu ruohosipulia
- valkosipulin kynsi
- 2 tl dijon-sinappia
- ½ dl rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä.
- Höyrytä pavut (2 min).
- Keitä kananmunat (6 min kiehuvaan veteen laitettuna). Jäähdytä kylmässä vedessä hetki.
- Raasta sitruuna ja mehusta puolikas.
- Huuhtele yrtit ja silppua ne.
- Kuori ja murskaa valkosipulin kynsi.
- Sekoita öljy, sinappi, murskattu valkosipulin kynsi ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Yhdistä salaatin ainekset kulhossa, kaada kastike joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.
- Kuori ja leikkaa kananmunat halki. Asettele ne salaatin päälle ja lisää vielä hieman mustapippuria. Tarjoile herkullinen salaatti esimerkiksi lounaaksi ja nauti!