Skip to content Skip to footer

MAUKKAAT JA HELPOT SALAATIT

Maukkaat salaatit illanistujaisiin syntyvät pastasta ja broilerista sekä viikunoista ja sinihomejuustosta. Hyviä vaihtoehtoja miedompaan tai hieman vahvempaan makuun tottuneille.

Perinteinen pastasalaatti saa uutta makua raastetusta kurkusta ja valkosipulista – tsatsikin hengessä. Kun valkosipulin määrän pitää sopivan pienenä, niin salaatti maistuu varmasti kaikille. Salaattiin tulevan broilerin voi myös hankkia valmiiksi paistettuna, jos tarjoilut pitää saada nopeasti valmiiksi.

Jos ehtii, niin pastasalaatti kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja antaa tekeytyä jääkaapissa. Pasta sitoo kastikkeen nesteitä ja salaatin maut tasaantuvat kylmässä.

Viikuna-sinihomejuustosalaatti on nopea tehdä ja maistuu parhaimmalta heti tarjottuna. Sen kanssa sopii juotavaksi erityisesti täyteläinen ja hilloinen punaviini.

Muutama erilainen salaatti toimi hyvänä alkuruokana illanistujaisissa. Lapsille (ja aikuisille) maistui broileri-pastasalaatti, kun taas sinihomejuustolla täydennetty viikunasalaatti oli enemmän varttuneempaan makuun sopivaa.

Broileri-pastasalaatti
(6:lle)

  • 300 g pastaa
  • 400 g broilerin rintafileitä (maustamatonta)
  • 250 g kermajuustoa
  • 1 kurkku
  • 250 g crème fraischea
  • 500 g maustamatonta jogurttia
  • pieni valkosipulin kynsi
  • mustapippuria
  • suolaa
  1. Kypsennä broilerin fileet 175-asteisessa uunissa kypsäksi. Anna broilerinfileiden jäähtyä kokonaan.
  2. Keitä pasta, valuta pasta siivilässä ja jäähdytä kylmän veden avulla.
  3. Kuutioi jäähtynyt broileri noin 1 cm kuutioiksi.
  4. Kuutioi kermajuusto noin ½ cm kuutioiksi.
  5. Pese ja raasta kurkku. Purista raasteesta nestettä pois siivilän avulla.
  6. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
  7. Sekoita isossa kulhossa crème fraische, jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja kurkkuraaste. Mausta kastike reilusti suolalla ja mustapippurilla. Lisää pasta, broileri ja juustokuutiot. Sekoita salaatti huolellisesti.
  8. Anna pastasalaatin tekeytyä jääkaapissa mielellään muutaman tunnin ajan. Tarjoile ja nauti!

Viikuna-sinihomejuustosalaatti
(5:lle)

  • 5 tuoretta viikunaa
  • 120 g aurajuustoa
  • 1 nippu rucolaa
  • 100 g pinjansiemeniä
  • balsamicosiirappia
  • piparkakkuja
  1. Pese ja pilko rucola ja viikunat.
  2. Paahda pinjansiemenet ja anna niiden jäähtyä.
  3. Levitä rucolasilppu tarjoilulautaselle. Lisää viikunanpalat. Ripottele aurajuusto ja pinjansiemenet salaatin päälle.
  4. Tarjoile viikunasalaatti balsamicosiirapin ja piparkakkujen kanssa. Nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment