Skip to content Skip to footer

Millaista teknologiaa videopelaamisessa hyödynnetään vuonna 2022?

Videopelit ja peliala yleensäkin ovat kehittyneet roimasti eteenpäin viimeisten vuosien aikana. Nykypäivän pelaajille esimerkiksi realistiset 3D-maailmat ja niiden tutkiminen sekä satojen tai tuhansien pelaajien muiden kanssa vuorovaikuttaminen reaaliajassa ovat lähes arkipäivää.

Tähän on vaikuttanut todella paljon internetin ja teknologian kehittyminen, sillä ne ovat mahdollistaneet esimerkiksi parempien pelien tekemisen, tehokkaamman pelaamisen ja täysin uudenlaisten konsoleiden luomisen.

Tällainen pelien ja pelialan mullistava kehitys ei ole näkynyt vain perinteisissä videopeleissä, sillä myöskin rahapelit ovat ottaneet ison harppauksen eteenpäin alkuajoistaan. Jos nykypäivän modernit pelihetket kiinnostavat, lue lisää nettikasinot360:sta ja löydä parhaat pelipaikat niiden kokemiseen.

Koko peliala on siis mennyt roimasti eteenpäin, mutta mikä parasta, se jatkaa kehittymistään koko ajan. Tässä jutussa käymmekin tarkemmin läpi sitä teknologiaa ja niitä innovaatioita, joita pelaajat voivat odottaa näkevänsä vuonna 2022.

4 mullistavaa peliteknologiaa vuonna 2022

Tässä muutamia teknologioita, jotka mullistavat videopelaamisen vuonna 2022.

  1. 3D-skannaus / kasvojen- ja äänentunnistus

3D-skannauksen ja kasvojentunnistusteknologian avulla voit luoda oman kuvansa pelimaailmaan. Voit luoda hahmon, joka näyttää ihan sinulta itseltäsi, tai luoda muita haluamiasi digipersoonia.

On myös olemassa 3D-kamera nimeltä Intel RealSense, joka auttaa pelivalmistajia kehittämään pelejä heidän tunteidensa pohjalta. Jos jokin peli on esimerkiksi liian haastava, tietokone säätää vaikeustasoa automaattisesti alaspäin, jotta pelaaminen pysyy edelleen miellyttävänä ja hauskana.

Nykypäivän tietokoneet voivat myös ymmärtää äänentunnistuksen avulla käyttäjiensä komentoja. Konsolin voi esimerkiksi kytkeä päälle tai pois, tai parhaimmillaan koko peliä voi ohjata äänikomentojen avulla.

  1. Pelaaminen mobiilissa ja muilla laitteilla

Käyttipä sitten älypuhelinta tai ei, voi videopeleistä nauttia myös liikkeellä ollessa, sillä erilaiset älykellot ja parhaimmillaan jopa silmälasit mahdollistavat pelien pelaamisen.

Tällainen päälle puettava peliteknologia auttaa pelaajia osallistumaan aktiivisesti suosikkipeleissään, kun he voivat esimerkiksi seisoskella paikallaan ja ihmetellä karttaa.

Tästä hieman nykyaikaisempi ja realistisempi versio ainakin toistaiseksi on mobiililaitteilla pelaaminen, joka onnistuu helposti missä ja milloin tahansa. Ja mikä parasta, pelejä on olemassa sekä onlineen että offlineen miljoonia kappaleita.

  1. Pilvipelaaminen

Pilvipelaamisen suosio kasvaa kovaa vauhtia eikä mikään ihme, sillä se mahdollistaa pelien pyörittämisen suoraan tietokoneella, konsolilla tai älypuhelimella.

Pelaajien ei siis tarvitse enää murehtia siitä, etteikö heidän pelilaitteessaan riittäisi muisti. Pelejä ei nimittäin tarvitse asentaa pelejään konsoliin, vaan ne saa käyntiin suoraan pilvipalvelusta käsin internetin avulla.

Tällä hetkellä suosituimpia pilvipalveluita ovat:

  • Playstation Now
  • Amazon Luna
  • Microsoft Xbox Game Pass
  • Google Stadia
  • GeForce Now

Pilvipelaaminen säästää paitsi konsolin muistia, mutta myös rahaa, sillä jokaista peliä ei tarvitse olla erikseen ostamassa. Sen sijaan jopa satojen – ellei tuhansien – pelien suuruiseen kirjastoon pääsee käsiksi kiinteällä kuukausimaksulla.

  1. VR- ja AR-teknologia

Kun käytät VR-laseja pelejä pelatessasi, voit tuntea olevasi itse pelin sisällä – virtuaalisesti totta kai. Voit navigoida ympäri karttaa ja pelata videopelin päähahmona siis sillä erotuksella, että olet ruudun toisella puolella.

Pelaaminen on siis huomattavasti realistisempaa ja aidompaa, mikä taas tekee siitä piirun verran hauskempaa.

Perinteisen virtuaalitodellisuuden lisäksi AR-pelit ovat myös hyvä idea, sillä ne sekoittavat lisättyä todellisuutta oikeaan maailmaan. Näin voit esimerkiksi pelata pöytätennistä omalla työpöydälläsi tai jahdata virtuaalisia olentoja oikeilla kaduilla.

Nykyhetken parhaimpiin VR-peleihin lukeutuvat esimerkiksi:

  • Batman: Arkham VR
  • Half-Life: Alyx
  • Keep Talking and Nobody Explodes
  • Minecraft VR
  • Resident Evil 4 VR

Kukapa ei haluaisi päästä kokemaan, miltä esimerkiksi Batmanina olo oikeasti tuntuu?!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment