Uncategorized February 17, 2021
841Views 0Comments
Voiko sitruunakakun sitruunamehun korvata puolukkamehulla? Kyllä voi! Tulokseksi tuli puolukkapiimäkakku, joka piristettiin timjamisiirapilla.
Aluksi piti tehdä vain kakku, sitten tehtiin myös siirappia ja vielä suolaista kinuskikastiketta – kauhea ketjureaktio. Dominovaikutus, josta ei tiennyt mitä lopulta tulee, kun suunnitelma muuttui jatkuvasti. Lopputulos kuitenkin onnistui!
Kakkuresepti perustuu perienglantilaiseen sitruuna-piimäkakkuun, mutta sitruunamehu vaihdettiin puolukkamehuun. Sitruunankuori tuo kakkuun kuitenkin oman tunnusomaisen arominsa. Kakku valeltiin lopuksi siirapilla, joka keitettiin puolukkamehusta ja sitruunatimjamista. Puolukka ja sitruunatimjami on hyvin pirteä ja maistuva yhdistelmä, joista ei olisi uskonut, että ne sopivat niin hyvin yhteen. Yön yli tekeytynyt kakku on ihanan pehmeää, sopivan kostea, ja selvästi piimäkakku, muttei ollenkaan liian mausteinen.
Käytimme kakkuun itse tehtyä ja makeutettua puolukkamehua, mikä teki kakusta hieman liian makeaa. Suosittelemme käyttämään mieluummin makeuttamatonta puolukkamehua. Kun tarjosimme puokukkapiimäkakkua pakastepuolukoiden ja suolaisen, hieman karvaan kinuskikastikkeen kanssa, niin makeus oli paremmin tasapainossa.