Skip to content Skip to footer

Seitsemän Parasta Videopeliyritystä Aloittaa Suomessa

Suomi on kiistatta yksi videopeliyritysten suurimmista keskittymistä, ja sieltä on syntynyt monia tunnistettavia ja mahtavia startup-yrityksiä. Monet suomalaiset ovat hyviä pelaajia, minkä vuoksi he pelaavat myös kolikkopelit NetBet.

Tässä ovat seitsemän parasta videopeliyritystä, jotka ovat aloittaneet Suomessa:

Supercell: Supercellin pelit ovat koukuttavia ja hauskoja, joten ei ole mikään yllätys, että heistä on tullut yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista pelinkehittäjistä. Clash Royale, Clash of Clans, Boom Beach, Brawl Stars ja Hay Day ovat joitakin Supercellin luomia suosittuja pelejä, joita monet ihmiset pelaavat mielellään paljon.

Rovio Entertainment: Anger Bird -peli on yksi maailman suosituimmista peleistä. Sekä aikuisilla että lapsilla oli hauskaa laukaista vihaisia lintuja possuja kohti. Sekä Android- että iPhone-käyttäjät nauttivat pelin pelaamisesta, kun se lanseerattiin, ja monet pelaavat sitä vielä tänäkin päivänä. Rovio Entertainment on Angry Bird -pelin luoja, ja he tekivät varmasti vaikutuksen pelimaailmassa, koska peli oli niin koukuttava ja lapset rakastivat sitä, koska se oli värikäs ja hauska peli. Se oli maailmanlaajuinen ilmiö.

Futureplay Pelit: Futureplay Pelit: Futureplay on mobiilipelien kehitysstudio, joka sijaitsee Helsingissä. Heidät tunnetaan casual-pelien luomisesta, ja heidän ensimmäinen pelinsä, Farm Away, kertoo maanviljelystä ja voiton tavoittelusta kasvattamalla eläimiä ja kasvattamalla satoa. Futureplayn hieno juttu on heidän ainutlaatuinen mainospohjainen rahanmyyntimallinsa, jossa pelaajat voivat nousta tasolleen ja saada bonuksia katsomalla lyhyitä mainoksia pienten maksujen sijaan. Tämä on varmasti fiksu tapa pitää pelit ilmaisena ja tarjota silti palkintoja. ex-Rovion työntekijät perustivat studion vuonna 2015, ja se on jo saanut siemenrahoitusta lukuisilta sijoittajilta.

Seuraavat pelit: Yritys on erikoistunut keskitason pelien luomiseen mobiilialustoille, ja joitakin heidän suosituimpia nimikkeitään ovat Stranger Things (joka on roolipeli), The Walking Dead (joka on toimintapeli) ja The Walking Dead: No Man’s Land (joka on strategiapeli). Ja pelit ovat saatavilla sekä iOS:lle että Androidille.

Superplus Pelit: Superplus Pelit on toinen suomalainen mobiilipelien kehittäjä, joka on erikoistunut perustoimintapelien luomiseen. He ovat kehittäneet monia jännittäviä kilpailullisia moninpelejä, kuten Hills of Steel ja Brawls of Steel. He ovat pelistudio, joka keskittyy toiminnantäyteisiin kokemuksiin. Heidän pelinsä ovat saatavilla sekä iPhone- että Android-käyttäjille, joten ne ovat useampien ihmisten saatavilla.

Small Giant Pelit: Small Giant Pelit on toinen suomalainen mobiilipelien kehitysstudio, joka perustettiin vuonna 2013. Heidän ensimmäinen pelinsä oli Oddwings Escape, joka julkaistiin vuonna 2015 sekä iPhone- että Android-käyttäjille. Peliä on ladattu valtavasti, yli miljoona kertaa. Small Giant Pelitin tiimi on onnistunut keräämään yli 3 miljoonaa dollaria rahoitusta kahdella rahoituskierroksella.

Armada Interactive: Armada Interactive on myös toinen loistava mobiilipelistudio Suomessa. He ovat erikoistuneet kehittämään ydinpelejä, kuten MMO:ita, FPS:iä ja scifiä. Yksi heidän peleistään, Duel: Puzzle Wars PvP, on kiehtova ja koukuttava peli. Kuulostaa aina siistiltä, kun peleissä voidaan yhdistää eri genrejä, kuten palapelit ja PvP-pelaaminen. Pelit ovat myös saatavilla sekä iPhone- että Android-käyttäjille.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment