Terveys March 6, 2021
485Views 0Comments
Tumma suklaa ja metsävadelmat sopivat yhteen loistavasti. Kaakaovaahto ja vadelmat kruunaavat nämä suklaiset kuppikakut.
Iltojen pimetessä iskee aika ajoin herkuttelunhimo. Onneksi pakastimesta löytyy talven varalle pakastettuja metsävadelmia, ja kaapista tummaa suklaata. Niistä syntyi suklaisia kuppikakuja. Tämä kuppikakkutaikina on helppo tehdä täysin gluteenittomana ja laktoosittomana.
Tumma suklaa ja hieman sulaneet pakastevadelmat sekoitetaan taikinaan varovasti, etteivät ne värjäisi sitä kokonaan ruskeanpunaiseksi. Suklaa kannattaa valita oman maun mukaan. Itse käytin tähän taikinaan 86% kaakaota sisältävää suklaata, ja kuppikakuista tulikin todella tuhdin suklaisia. Kakkuset voi myös jättää kuorruttamatta, jos siltä tuntuu.
Metsävadelmien happoisuus tasapainottaa kuppikakkujen makeutta, ja suklaahan on tunnetusti terveellistä!
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Pilko suklaa 0,5 cm paloiksi.
5. Sekoita jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ja yhdistä taikinaan.
6. Lisää lopuksi suklaarouhe ja vadelmat. Sekoita varovasti.
7. Annostele muffinivuokiin pari ruokalusikallista taikinaa ja tasoita lusikalla.
8. Paista noin 25 minuuttia keskitasolla.
9. Jäähdytä muffinit huoneenlämpöisiksi.
10. Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi.
11. Levitä kuorrutetta kuppikakkujen päälle ja koristele vadelmilla. Nauti!