Skip to content Skip to footer

VALKOVIINIÄ PIPPURIPIHVILLE?

Testasimme viinien ja ruoka-aineiden yhteensopivuutta Kaffelin vuosikokouksen jatkoilla. Ehkäpä seuraavalla kerralla tarjoamme pippuripihvin kanssa Rieslingiä.

Makuammuntaa koki suoranaisen viinioivalluksen osallistuessaan Lounais-Suomen Ruokayhdistys ry:n, eli Kaffelin, vuosikokoukseen. Kokouksen jatkoilla testasimme viinien ja eri ruoka-aineiden yhteensopivuutta. Perinteiset käsitykset joutivat romukoppaan ainakin osin, kun havaitsimme kananmunan ja pippurin sopivan Rieslingin kanssa erinomaisesti.

Makutestissä maisteltiin kahta valkoviiniä (Muscat ja Riesling) sekä kahta punaviiniä (La Ciboise ja Barbaresco).

Kirpeät karpalot tekivät Muscatista makeaa kuin jälkiruokaviini ja Rieslingistä taas superhapanta. Hunajan kanssa Riesling olikin paljon tasapainoisempaa. Hyvin tanniinisen Barbarescon (Nebbiolo) maku muuttui täydellisesti, kun sitä nautti Brie-juuston kanssa. Juuston rasva ja proteiinit pehmensivät tanniinien hyökkäyksen juuri sopivaksi. Kevyt punaviini, La Ciboise (Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre) taas maistui omenapalan kanssa todella kitkerältä.

Viinien ja ruokien yhdistely voi olla haastavaa. Tietyt ruoan maut korostavat tai peittävät viinien makuja ja toisinpäin. Hauskaa, että pääsimme Kaffelin mukana testailemaan viinien ja ruoka-aineiden yhdistelyä.

Lopuksi haistelimme vielä viinien yleisiä virhehajuja erityisen viinihajusetin avulla. Muutama haju olikin varsin luotaantyöntävä, mutta toisaalta muutamaa tuoksua ei välttämättä pienenä pitoisuutena varsinaisena virhehajuna pitäisi.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment