Terveys February 10, 2021
760Views 0Comments
Herkullinen ja rouskuva muromysli on helppo valmistaa! Sen voi valmistaa esimerkiksi kaurasta ja speltistä.
Siivosimme jauhokaappia ja mietimme, mitä hyvää voisi tehdä spelttihiutaleista ja muista kaapin kätköistä löytyneistä aineksista. Muromysli (tai granola) on meidän kesäaamupalamme kulmakivi ja oli päässyt loppumaan. Teimme siis muromysliä.
Reseptiin tulee kaurahiutaleita, spelttihiutaleita, mantelia ja hasselpähkinää. Sokeria voi laittaa oman maun mukaan, mutta tällä ohjeella muromyslistä tulee meidän mielestämme juuri sopivan makeaa, rapeaa ja paahteista. Makeutukseen sopii loistavasti myös hunaja.
Jos haluaa gluteenittoman muromyslin, niin sen voi tehdä pelkästään puhdaskaurahiutaleista tai korvata spelttihiutaleet joillakin muilla gluteenittomilla hiutaleilla. Myös pähkinät on helppo vaihtaa oman maun mukaisiksi.
Valmiiseen granolaan voi sen jäähdyttyä lisätä pakkaskuivattuja marjoja tai kuivattuja hedelmiä. Vain mielikuvitus on rajana! Nyt kun marjat alkavat kypsyä, niin kaikkein parasta on käydä hakemassa aamupalalle tuoreet marjat puutarhasta tai lähimetsästä!
Granola säilyy ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä jokusen viikon – pakastimessa jopa kuukausia. Epäilemme kuitenkin tämän granolan katoavan purkista jo parissa viikossa.