Skip to content Skip to footer

Viaplay vai Viafree – Kumpi on parempi?

Oletko koskaan pohtinut sitä, että olisitko tyytyväinen ilmaiseen suoratoistopalveluun Viafreehen vai pitäisikö sinun ostaa Viaplay nähdäksesi sarjoja ja elokuvia, joita mielellään katsoisit? Jos nämä asiat askarruttaa, olet tullut oikeaan paikkaa.

Tässä artikkelissa vertaillaan nimittäin Viaplay- ja Viafree-palveluita ja tarkoitus on auttaa sinua sopivan suoratoistopalvelun valinnassa. Näitä kahta palvelua tullaan vertailemaan niiden ulkoasun, tarjonnan, hinnan ja käyttäjäystävällisyyden perusteella.

Tarjonta

Viafree on ilmainen, mainoksilla maksettu versio Viaplaysta. Valikoimassa on mm. ohjelmia, kuten Tiina Jylhä Show, Beverly Hills 90120, Are You The One.

Jos haluat kuitenkin katsoa elokuvia, urheilua, lastenohjelmia sekä suurempaa valikoimaa sarjoja, niin löytyvät ne helposti Viaplaysta. Yleisesti voidaan sanoa, että Viaplaylla on Viafreeta parempi valikoima. Suurin osa Viafreen sisällöstä löytyy Viaplaysta, mutta Viaplayn valikoimassa on sen lisäksi paljon muuta.

Jos haluat tutustua joihinkin niistä sarjoista ja elokuvista, joita voit Viaplaysta katsoa, tutustu artikkeleihin, joihin olemme koostaneet parhaat palat:

  • Viaplayn 10 parasta elokuvaa
  • Viaplay 10 parasta sarjaa

Voittaja: Viaplay

Hinta

Yksi Viafreen merkittävistä hyvistä puolista on, että sen käyttö on täysin ilmaista. Huono puoli on taas se, että sinun tulee katsoa mainoksia 3 kertaa yhden ohjelman aikana.

Kaikista mainoksista pääset, kun ostat Viaplayn. Viaplayn jäsenyys toimii kuukausimaksulla, ja palvelu tarjoaa seuraavat kaksi vaihtoehtoa:

  • Viaplay: 9.99 € /kk – Tällä jäsenyydellä pääset käsiksi Viaplayn koko sisältöön, lukuun ottamatta urheilua.
  • Sport-paketti: 29.99 € /kk – Tällä jäsenyydellä pääset käsiksi kaikkeen Viaplayn sisältöön: sarjoihin, elokuviin, lastenohjelmiin, urheiluun ja tosi-tv:seen.

Tässä kategoriassa on vaikeaa valita voittaja, koska se suurilta osin riippuu siitä, haluatko ilmaisen version mainoksilla vai maksetun version ilman mainoksia.

Voittaja: Ei löytynyt

Käyttäjäystävällisyys

Molemmissa palveluissa on käyttäjäystävällinen rajapinta, jonka hakukenttää on hyvin helppo käyttää ja erilaista sisältöä löytyy vaivatta. Rakenteeltaan palvelut muistuttavat huomattavasti toisiaan (ovathan ne saman yrityksen omistamia).

Molemmilla palveluilla on sovellus, joka toimii sekä Androidilla sekä iOS:lla. Näiden lisäksi voi Viaplayta käyttää seuraavilla laitteilla ja ohjelmilla:

  • Smart TV (Samsung, LG, Panasonic)
  • Apple TV
  • Chromecast
  • Playstation 3/4
  • Xbox

Jos arvioidaan pelkän käyttäjäystävällisyyden perusteella, ei selvää voittajaa voi tässä kategoriassa valita. Se, että Viaplayta pystyy käyttämään useammilla laitteilla kuin Viafreeta, tekee Viaplaystä hieman paremman tässä kategoriassa.

Voittaja: Viaplay

Yhteenveto

Jos olet ensisijaisesti kiinnostunut sarjoista, kuten Beverly Hills 90210 yms. eikä sinulla ole mitään sitä vastaan, että ohjelmasi keskeytyy mainosten takia muutamia kertoja, on Viafree sinulle hyvä valinta ilmaisuutensa takia.

Jos sen sijaan haluat mieluiten välttää mainokset ja nähdä suuremman valikoiman ohjelmia voi Viaplay tarjota sinulle tämän. Viaplayn avulla voit sen lisäksi, että näet Viafreen tarjonnan, nähdä suuren valikoiman elokuvia, sarjoja, lastenohjelmia ja monipuolisesti urheilutapahtumia.

Viaplaylla on sekin hyvä puoli, että sitä voi käyttää useampien palveluiden kautta (kuten Smart-TV yms) kuin Viafreeta. Voit kokeilla Viaplayta ilmaiseksi 30 päivän ajan ja arvioida, olisiko palvelu sinua varten. Voit aina irtisanoa tilauksesi, jos huomaat, ettei palvelu olekaan sinua varten. Sinua ei veloiteta lainkaan, jos irtisanot palvelun ilmaisen 14 päivän kokeilukauden aikana.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment