Skip to content Skip to footer

HELPPO PESTOBROILERI

Tuore basilika, pinjansiemenet, valkosipuli ja parmesaani maustavat helpon pestobroilerin, joka sopii arkeen ja pyhään.

Basilikaviljelmämme alkoi kuihtua, joten päätin tehdä pestoa. Sauvasekoittimen lisäosalla se syntyi hetkessä. Pesto sopii moneen ruokaan, ja tällä kertaa maustoimme sillä broilerin koipia. Muutama viilto koipien nahkapuolelle varmisti peston makujen leviämisen broilerin lihaan. Peston voi myös työntää nahan alle.

Tuore pesto maustaa broilerin.

Pestobroilerin kanssa voi tarjota keitettyä riisiä ja marinoituja oliiveja. Savustettu paprikajauhe antaa annokselle paitsi hieman lisäväriä myös peston kanssa hyvin sopivia aromeja. Helppoa ja hyvää!

Savustettu paprikajauhe ja marinoidut oliivit tekevät pestobroilerista astetta juhlavampaa.

Pestobroileri
(3:lle)

  • nippu tuoretta basilikaa
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 25 g parmesaania raastettuna
  • valkosipulin kynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3 kpl maustamattomia broilerin koipia

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Lisää basilika, pinjansiemenet, valkosipulin kynsi, raastettu parmesaani ja oliiviöljy prosessoriin.
3. Työstä pesto tasaiseksi tahnaksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Leikkaa broilerin koipiin nahkapuolelle syviä viiltoja ja levitä pesto nahan päälle. Voit myös työntää pestoa nahan alle.
5. Kypsennä broilerin koipia uunissa kunnes ne ovat kypsiä – noin 30 minuuttia.
6. Tarjoile pestobroileri keitetyn riisin ja marinoitujen oliivien kera ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment