Skip to content Skip to footer

Kaikelle on aikansa ja paikkansa

Vielä jokunen aika sitten olin suunnittelemassa kurssien pitämistä keväällä, uusien juttujen (=tuotteiden) tekemistä, Aktiivinen synnytys ry:n paikallistoiminnan kehittämistä, ym. Kunnes lopulta myönsin itselleni, että on tehtävä päätös, joka on ollut mielessä jo vuoden. Jään pois synnytysjutuista ja lopetan toistaiseksi kurssien pitämisen, luennoinnin, blogin pitämisen, ym. Postituslista poistuu myös, ei vain ollut riittävästi aikaa toteuttaa sitä vaikka niin alunperin suunnittelin.

Olen palannut elokuun alussa takaisin sairaanhoitajan työhön. Haave yrittäjyydestä kaatui moneenkin asiaan. Suurperheen äitinä koin liian stressaavana epävarmat tulot ja kokonaan yrittäjäksi ryhtymisen, joten palasin hoitovapaan jälkeen vakituiseen työhöni. Jos rehellisiä ollaan, hiipui palo ja intohimo synnytysjuttuihin, materiaalien tekemiseen ja tuotteiden tekemiseen/suunnitteluun, koska ei vain riittänyt energiaa markkinoida pienellä budjetilla, roikkua somessa mainostamassa ja postaamassa, tekemiselle ollut aika oli öisin joten ei sitä vaan jaksanut käyttää öitään sen takia, jne. Lisäksi meidän perheen elämässä on ollut kaikenlaista pientä ja isoa haastetta jo parin vuoden ajan, joten lisästressi yrittäjyydestä ei houkutellut.

Nyt siis olen takaisin sairaanhoitajan työssä, josta nautin enemmän kuin ennen palaamista kuvittelin vaikka ei unelma työ olekaan. Koska haluan tehdä työni parhaalla mahdollisella tavalla enkä halua vähäistä vapaa-aikaa jättää perheeltä pois, niin päätin jättää Voimaannuttava synnytyksen ”säästöliekille”. Myyn varaston tyhjäksi, jätän tämän sivuston olemaan, jos vaikka jollekin siitä on iloa tai apua, ja jos  mahdollistuu niin teen Kätilöiden työkirjan loppuun taittajan kanssa. Synnytyslaulua voin opettaa yksityistunteina silloin tällöin (esim. 1-3 odottajaa ja mahdolliset puolisot heidän kodissa tai muussa paikassa 45€/h).

Tuntuu ihan todella raastavalta ja surulliselta poistua erilaisista suunnitteluryhmistä ja luopua synnytysmatskuista, mutta toisaalta on kyllä sellainen olo, että pakko tehdä selkeä päätös ja mennä eteenpäin. Nyt kun on ollut kokopäivätyössä koko syksyn, niin aika karulla tavalla on tullut huomattua, kuinka vähän jää aikaa yhtään mihinkään työssä käymisen lisäksi. Blogin pitäminen vie aikaa ja se aika pitäisi olla käytettävissä silloin kun on inspiraatio kirjoittaa. Siihen ei ole ollut mahdollisuutta piiiiiiiiitkään aikaan.

Haluan kehittyä mielenterveys- ja päihdetyössä sairaanhoitajana, panostaa perheeseen ja parisuhteeseen rauhassa ja ottaa itsellekin omaa aikaa, mutta se ei täysin onnistu, jos joutuu jakamaan energiaa eri puolille niin, ettei siitä saa vähintään saman verran sitä takaisin päin.

Itseasiassa osaan hyvin kuvitella miksi kaikki kätilöt ja terveydenhoitajat eivät ole kärryillä/kuulleet ihan jokaisesta viimeisimmästä raskaus-/synnytysaiheisesta uutuusjutusta. Työ vie ajan ja energian (ja siihen työhön kuuluu paljon muutakin kuin vain asiakkaiden kohtaamista ja itseasiassa aika vähän mahdollisuuksia uuden tiedon etsimiseen – toki varmasti työpaikkakohtainen juttu miten asiat organisoitu ja mahdollistettu), eikä välttämättä vapaa-ajalla ole niin paljon mahdollisuuksia ja intoa laittaa paukkuja työjuttuihin vaikka kutsumustyössä olisikin.

Olen rakastanut kurssien pitämistä, ilmaisten materiaalien tekemistä, ym. ja perheiden ja muiden asiakkaiden palautteet ovat olleet ihania ja arvokkaita! Vapaaehtoistyö on ollut aina lähellä sydäntä ja on edelleen. Sen tiedän, että haluan vapaaehtoistyönä tehdä joitain juttuja synnytysjuttujen parissa vielä joskus, mutta nyt täytyy suunnata katse ja energia toiseen suuntaan. Haaveilen myös edelleen parin kirjan loppuun saattamisesta ja materiaalien tekemisestä, mutta käytännössä niiden tekeminen on nykyään haastellisempaa kun ei ole enää tarvittavia tietokoneohjelmia käytössä.

Nyt tähän loppuun olisi ihana laittaa vielä jotkut viisaat sanat ja kauniit toivotukset, mutta kissan raadellessa jakkarani alta jalkoja ja takamusta, se on nyt vähän haastavaa. 😉 Joten päädyn vain toivottamaan ihania raskausaikoja ja synnytyksiä perheille ja muille synnytysalan yrittäjille onnea ja menestystä!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment