Uncategorized January 17, 2021
956Views 0Comments
Yleisön pyynnöstä myös resepti pirteisiin ja paahteisiin Runebergin torttuihin!
Eilen postasimme pelkän kuvan Runebergin tortusta, koska… no, oli hiukan kiire. Ja eikös illan mittaan tullut monia kyselyjä reseptin perään. Ihanaa, että resepteillämme on lukijansa! Niinpä nyt yleisön pyynnöstä julkaistaan myös resepti 🙂
Itse asiassa ajattelimme, että kun resepti oli ihan perusvarma ja perinteinen Valion resepti, sitä ei ehkä tarvitsisi meidän julkaista. Toisaalta toki teimme useamman muutoksen reseptiin: vehnäjauhot vaihdettiin spelttiin (kaura olisi ollut toinen hyvä vaihtoehto, sillä tavalla saa tortuista myös gluteenittomat), fariinisokeri muscovadosokeriin ja kostutus tehtiin sitruunamehulla. Piparkakut olivat joulusta jääneitä gluteenittomia. Koska vadelmahilloa ei sattunut olemaan, laitettiin torttujen päälle gotlantilaista salmbär-hilloa. Salmbär lienee suomeksi sinivadelma, joten se oli riittävän lähellä alkuperäistä. Lopputulos oli mehevä ja pehmeä – niin ja tietenkin sekä pirteä että paahteinen! Bonusta kahden hengen taloudessa sekin, että tästä taikinasta valmistui vain neljä isoa Runebergin torttua. Loppuviikosta voi sitten tehdä uuden satsin…