Skip to content Skip to footer

TAIVAALLINEN MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKAKKU

Maapähkinää ja kaakaota täydellisessä liitossa mehevässä, puolialastomassa suklaakakussa. Tätä taivaallista kakkua ei kannata jättää vartioimatta ikkunalaudalle!

Leipomisinspiraatio herää joskus oudoista lähtökohdista. Tällä kertaa riitti jääkaapissa havaittu avattu maapähkinävoipurkki. Suklaan ja maapähkinän yhdistelmää olemmekin kokeilleet aikaisemmin maapähkinävoitäytteisiä suklaakonvehteja tehdessämme. Makuyhdistelmä on loistava, joten sitä täytyi ehdottomasti kokeilla hieman erilaisessa yhteydessä.

Pikaisen reseptinetsinnän avulla löysin mielenkiintoisen kakkuohjeen, jota käytin omaan maapähkinävoi-suklaakakkuuni hieman muokattuna ja riisuttuna.

Täyteläiseen ja mehevään suklaakakkupohjaan tulee reilusti kaakaojauhetta. Kakkuvuokina käytin kahta pientä irtopohjavuokaa, joiden avulla saa tehtyä näyttävän ja korkean kakun. Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jonka voi vielä öljytä, jotta kakku irtoaa siitä helposti.

Kakkupohjat kohosivat hyvin – ehkä turhankin hyvin, koska pinta hieman halkeili. Jäähtyessään pohjat onneksi kuitenkin tasoittuivat.

Maapähkinävoikuorrutetta tehdessä maitoa kannattaa lisätä massaan ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkata kunnes koostumus on sopivan paksua, mutta silti valuvaa. Tomusokeri kovettuu kakun kuorrutteessa tovin kuluttua ja auttaa sitä pysymään muodossaan.

Maapähkinävoi-suklaakakku katoaa kakkulautaselta hyvässä seurassa vauhdilla  – varsinkin kahvin kanssa nautittuna. Kakku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, kunhan ei vain ole maapähkinöille allerginen.

Maapähkinävoi-suklaakakku
(12 henkilölle)

Suklaakakkupohja:

  • 200 g rasvaa
  • 2 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 4½ dl spelttijauhoa
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 isoa kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3½ dl maitoa

Maapähkinävoikuorrute:

  • 80 ml maapähkinävoita
  • 50 g rasvaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6-8 rkl maitoa
  • kourallinen maapähkinöitä koristeluun
  1. Tee ensin kakkupohjat: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja pohjusta kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 18 cm) leivinpaperilla. Öljyä vuokien sisäreunat ja leivinpaperi kasviöljyllä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten ne huolellisesti rasva-sokerivaahtoon.
  4. Sekoita loput kuivat ainekset keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää maito ja sekoita huolellisesti, mutta älä liian pitkään.
  5. Paista kakkupohjia 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hieman ennen kuin poistat irtopohjavuokien reunat.
  6. Tee sitten maapähkinävoikuorrute. Sekoita maapähkinävoi, huoneenlämpöinen rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää maitoa ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa sileäksi massaksi sähkövatkaimen avulla. Kuorrute on sopivan paksua, kun se valuu vain hieman.
  7. Nosta yksi kakkupohja kakkulautaselle ja levitä puolet kuorrutteesta pohjan päälle. Asettele toinen pohja ja loput kuorrutteesta kakun päälle.
  8. Paahda maapähkinät esimerkiksi keskilämpöisellä valurautapannulla. Murskaa paahdetut maapähkinät ja ripottele maapähkinävoi-suklaakakun päälle. Tarjoile kakkua kahvin kanssa ja nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment