Skip to content Skip to footer

MUSTIKKAPIIRAKKAA UUSIN MAUSTEIN

Tottahan se on, hyvää siitä tuli – basilikalla maustetusta mustikkapiirakasta. 

Kesän ensimmäiset mustikat päätyivät piirakaksi. Mökillä ei nyt valmistunutkaan peruspiirakkaa vaan Basilika-mustikkapiirakka Glorian ruoka&viini -lehden reseptillä (5/2015). Basilikasokeri oli hauska idea ja jatkoi hauskasti yrtti-marjayhdistelmien kokeilujemme sarjaa.

Basilikasokeria läheltä katsottuna.

Vaihtelun vuoksi kannattaa tätäkin piirakkaa kokeilla! Muutimme reseptissä pohjaan käytetyt jauhot vehnästä speltiksi ja hieman vaiheiden järjestystä. Spelttitaikina vaatii vähän enemmän kärsivällisyyttä, mutta on maukas.

Kesän ensimmäiset mustikat maistuivat mahtavilta tässä basilikalla maustetussa piiraassa.
Muruseos päälle ja uuniin!

Basilika-mustikkapiirakka
(12 palaa)

Basilikasokeri:

  • 1 3/4 dl sokeria
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa

Taikina:

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl basilikasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Muruseos:

  • 50 g voita
  • 1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • loppu basilikasokeri
  • 10 basilikanlehteä

Päälle :

  • 400 g tuoreita mustikoita

1. Valmista basilikasokeri: Mittaa sokeri ja basilika kulhoon ja jauha ne tasaiseksi seokseksi. Jos käytössä ei ole sauvasekoitinta, hienonna basilikanlehdet ensin ja sitten jauha sokerin kanssa esim. puisen survimen kanssa.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
3. Tee taikina: sekoita pehmeä voi ja 1 dl basilikasokeria keskenään. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Painele taikina vuokaan ja levitä mustikat tasaisesti pohjan päälle.
5. Valmista muruseos: nypi voi, loppu basilikasokeri ja jauhot taikinaksi. Pilko basilikanlehdet ja lisää muruseokseen. Ripottele seos piirakan päälle.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment