Terveys February 11, 2021
586Views 0Comments
Joskus tulee tehtyä heräteostoksia. Katselin kaupassa täydellisen kauniita luomuja. Ne olivat mukavan kokoisia ja terhakkaita – siis avomaankurkkuja.
Pienen asunnon jääkaappiin ei mahdu isoa määrää säilykkeitä. Kesän aikana on tullut keitettyä monenlaisia hilloja, ja syksyn edetessä täytyy vielä säilöä vauhdilla kypsyvä chilisato. Ostimme siis vain pienen määrän upean vihreitä, lähialueella kasvaneita kurkkuja.
Maustekurkkuja on helppo tehdä. Pestyt ja puhtaat kurkut ladotaan lasisiin säilöntäpurkkeihin, sekaan laitetaan mieluisia mausteita -tietenkin chiliä ja valkosipulia, ja päälle kaadetaan kiehautettu säilöntäliemi. Ei mene kauan aikaa, ja itse tehdyt maustekurkut maistuvat varmasti paremmilta kuin kaupasta ostetut.
Säilöttyjä maustekurkkuja pääsee maistamaan vasta kuukauden päästä, kun mausteiden maut ovat sopivasti imeytyneet kurkkuihin. Nämä eivät taatusti jää jääkaappiin pitkäksi aikaa pyörimään!
1. Pese ja harjaa kurkut kylmässä vedessä. Pilko chilit ja kuori valkosipulin kynnet.
2. Lado kurkut ja mausteet tölkkiin.
3. Kiehauta vesi, lisää sokeri sekä etikka ja anna kiehahtaa uudelleen.
4. Lisää lopuksi Hillox. Sekoita kunnes säilöntäaine on liuennut.
5. Kaada kuuma säilöntäliemi kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Varmista, että kurkut pysyvät mausteliemen pinnan alapuolella myös säilytyksen aikana.
6. Säilytä maustekurkkuja vähintään kuukausi kylmässä. Tarjoile esimerkiksi voileivän päällä ja nauti!