Skip to content Skip to footer

ENCE CS:GO:n vuosi 2022 on edennyt vauhdikkaasti

CS:GO on kuulunut e-urheiluorganisaatio ENCE:n lajeihin aina sen perustamisvuodesta 2013 alkaen. Joukkue lakkautettiin välissä muutamaksi vuodeksi, mutta huhtikuussa 2021 se potkaistiin uudelleen käyntiin.

Usean menestyksekkään vuoden jälkeen tapahtui monen muistissa oleva vuoden 2020 romahdus maailmanlistan sijalle 24. Seuraavan vuoden aikana ENCE:n CS:GO-joukkueen kokoonpanossa nähtiin kuitenkin isoja muutoksia.

Nyt vuonna 2022 ENCE näyttäytyy uudistuneena ja vahvana. Katsotaan tarkemmin, mitä sen vuoteen on kuulunut.

Kokoonpano vuonna 2022

Viimeisin kotimaan vahvistus, Joonas “Doto” Forss, korvattiin tammikuussa. Nyt ENCE:n CS:GO-pääjoukkue on täysin kansainvälinen valmentajaa lukuun ottamatta. Joukkueen valmentajan toimii Eetu “sAw” Saha.

Tällä hetkellä ENCE:ssä pelaavat seuraavat CS:GO-taiturit:

 • Marco ”Snappi” Pfeiffer, Tanska
 • Lotan ”Spinx” Giladi, Israel
 • Pawel ”pawel” Dycha, Puola
 • Olek ”hades” Miskiewicz, Puola
 • Pavle ”maden” Bošković, Montenegro

Vuoden pelaajahankinnat

“Doton” korvasi Pavle “maden” Bošković, 23-vuotias CS:GO-ammattilainen. Aiemmin hän pelasi FunPlus Phoenixissa.

Mies oli tuttu ENCE:n tiimille jo ennestään, sillä “maden” paikkasi joukkuetta stand-in-pelaajan jo vuoden 2021 loppupuolella.

Montenegrosta kotoisin oleva nuorukainen tunnetaan erityisen taitavana kivääripelaajana. Hän toi mukanaan kaivattua aggressiivisuutta sekä tulivoimaa, mikä on tukenut omalta osaltaan ENCE:n tämän vuoden menestystä.

Kisamenestys

Vuonna 2022 ENCE:n CS:GO-joukkue on pysytellyt jälleen Esports World Ranking -maailmanlistan Top 10 -joukossa.

Parhaimmillaan sen sijoitus on ollut maailmanlistan kakkosena, johon se kapusi tämän vuoden heinäkuussa. Elokuun puolivälissä 2022 sijoituksena on sija 6.

Tässä on muutamia poimintoja ENCE CS:GO:n kisamenestyksestä tämän vuoden puolelta:

 • –26. helmikuuta pelatussa Pinnacle Winter Series 2 -turnauksessa joukkue saavutti toisen sijan.
 • ENCE selvitti tiensä karsinnoista 17.-27. helmikuuta järjestettyyn Katowicen IEM:ään. Näissä kovissa kisoissa se jäi kuitenkin sijalle 13.
 • Tampereella 3.–5. maaliskuuta pelatussa Elisa Invitational Winter 2021 -turnauksessa joukkue kipusi nelossijalle ja nappasi 6 000 dollarin osuuden palkinnosta.
 • Saksan Dusseldorfissa 9.3.–10.4. käydyissä ESL Pro League Season 15 -mittelöissä ENCE rynni kakkossijalle ja kuittasi 90 000 dollaria taskuunsa.
 • Vuoden 2022 PGL Majorissa Antwerpenissä Belgiassa joukkue todisti jälleen pärjäävänsä isoissa kisoissa. 9.–22. toukokuuta järjestetyssä turnauksessa ENCE sijoittui kolmanneksi ja vei kotiin 70 000 dollaria palkinnon.
 • IEM Dallas 2022 -kisoissa 30.5.-5.6. Yhdysvalloissa sijaksi tuli toinen ja palkintosummaksi 42 000 dollaria.

ENCE saa kuhinaa aikaan myös vedonlyönnissä

Etenkin nyt uudistuneen joukkueen myötä ENCE kuuluu suomalaisen e-urheilun suuriin tähtiin. Sen pelit saavat piireissä paljon näkyvyyttä ja niistä päästään myös lyömään vetoa useilla sivustoilla.

Vedonlyönti ENCE:n kisoista onnistuu halutessasi myös ilman pitkää rekisteröitymistä, sillä moni Trustly casino tarjoaa siihen mahdollisuuden. Sinun tulee vain luoda tili verkkopankkitunnuksilla, minkä jälkeen pääset käsiksi CS:GO-kohteisiin.

Syksyllä tullaan näkemään useita kiintoisia tapahtumia, joihin ENCE osallistuu. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Intel Extreme Masters Rio Major 2022, 31.10.–13.11.2022
 • BLAST Premier World Final 2022, 14.–18.12.2022

Jos vedonlyönti innostaa, merkkaa nämä ylös! Tutustu myös tilastoihin, joita joukkueista on saatavilla runsaasti, niin osaat tehdä mahdollisimman järkeviä veikkauspäätöksiä.

ENCE-akatemia käyntiin

Vuoden aikana on päästy näkemään paljon muutakin jännittävää. Tammikuussa 2022 ENCE kertoi nimittäin aloittavansa CS:GO-akatemiaprojektin. Akatemian päävalmentajaksi valittiin George ”Whitey” White ja akatemiavastaavaksi Eemeli ”woomera” Ikonen.

Sen tavoitteena on löytää potentiaalisia pelaajia, auttaa heitä kehittymään kovan tason ammattilaisiksi ja kehittää kotimaista CS-kenttää.

Akatemiaan etsitään ensisijaisesti suomalaisia osaajia, mutta myös lupaavia pelaajia kansainvälisiltä kentiltä. Kykyjenetsijät käyttävät muun muassa eSportal-alustaa.

Akatemiaan valituille henkilöille maksetaan palkkaa, ja he tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä pääjoukkueen kanssa. Vuoden 2022 mukaan pääsivät seuraavat henkilöt.

 • 17-vuotias tarkkuuskivääripelaaja Paavo ”podi” Heiskanen
 • 17-vuotias kivääripelaaja Ville ”myltsi” Vilkman
 • 19-vuotias kivääripelaaja Henri ”HENU” Ylilehto
 • 19-vuotias kivääripelaaja Youssef ”juissi” Adam
 • 20-vuotias pelinjohtaja Veeti ”S1rva” Sirva

Vuosi näyttää lupaavalta

Muutaman vuoden takaiset vaikeudet näyttävät nyt selätetyiltä ja suunta oikealta. ENCE on palannut maailmanlistojen kärkijoukkoihin, mikä on täysin oikeutettua ottelumenestystä katsoen.

Tänä vuonna perustettu CS:GO-akatemia tulee varmasti kantamaan hedelmää ja varmistamaan oikean kehityssuunnan myös tulevaisuudessa. Jäämme innolla odottamaan, miten loppuvuoden isot turnaukset sujuvat!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment