Terveys May 11, 2021
755Views 0Comments
Tuhtien blinien kanssa makoisaa wasabi-kylmäsavulohta tai perinteisemmin mätiä, smetanaa ja punasipulia.
Talven kylmimpään aikaan maistuvat vastapaistetut, lämpimät blinit. Blinien teko onnistuu lyhemmälläkin varoitusajalla, sillä tämä taikina valmistuu parissa tunnissa. Taikina toki paranee yön yli tekeytyessään entisestään. Spelttijauho parantaa blinien makua ja tekee taikinasta helpommin paistettavaa.
Blinien paistamiseen kannattaa käyttää valurautaista paistinpannua – sillä tulee kaunein ja rapein paistopinta. Paistamiseen pitää myös ehdottomasti käyttää voita. Blineillä herkutellaan kuitenkin vain harvoin, ja voin maku kuuluu oleellisesti blineihin.
Mäti on klassinen blinien lisuke, joka toimii smetanan ja sipulin kanssa erinomaisesti. Kannattaa myös kokeilla savustettua kirjolohen mätiä, jos sitä on saatavilla!
Hieman pirteämpi lisuke blineille syntyy nopeasti kylmäsavulohella ja wasabilla maustetusta ranskankermasta. Pienestä taikinasta saa kuusi mehevää bliniä – sopiva iltapala kahdelle hengelle.
1. Lämmitä maito ja piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteen joukkoon.
2. Lisää jauhot, munankeltuainen ja suola. Sekoita hyvin.
3. Anna taikinan tekeytyä jääkaappissa ainakin pari tuntia.
4. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi juuri ennen kuin alat paistaa blinejä. Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon varovasti.
5. Paista blinit runsaassa voissa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.
6. Tarjoile blinit lisukkeiden kanssa ja nauti!