Skip to content Skip to footer

HELPOT SITRUUNAPALAT

Makeaa, hapanta ja keltaista. Makuammunnan helppo ohje maistuviin sitruunapaloihin.

Sitruunasta on helppo loihtia herkullisia jälkiruokia. Olemme aikaisemmin tehneet lähes täydellistä  sitruunatorttua ja italialaisella marengilla kuorrutettuja sitruunaleivoksia.  Nyt leivoimme hieman vähätöisempiä sitruunapaloja. Pohjois-Amerikassa tämä leivos tunnetaan nimellä lemon bar.

Sitruunapalat
(24 palaa)

Pohja:

  • 200 g rasvaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl vaaleaa spelttijauhoa
  • 1 sitruunan kuori

Päällinen:

  • 4 kananmunaa
  • 3½ dl sokeria
  • 2 rkl spelttijauhoa
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pese sitruunat ja raasta yhden kuori.
  3. Sekoita pehmeä rasva, sokeri, raastettu sitruunan kuori ja spelttijauho taikinaksi.
  4. Painele taikina sopivan kokoiseen vuokaan noin 1 cm paksuiseksi kerrokseksi.
  5. Esipaista pohjaa 15 minuuttia.
  6. Tee seuraavaksi päällinen. Sekoita kananmunat, sokeri, sitruunamehu ja jauhot huolellisesti.
  7. Kaada päällinen pohjan päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.
  8. Anna leivoksen jäähtyä ja leikkaa se sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Koristele tomusokerilla ja nauti!
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5