Terveys May 6, 2021
497Views 0Comments
Retkipäivällisen päätteeksi pieni makea pala tuo hyvän mielen. Löysimme lättyihin uuden gluteenittoman reseptin ja kokeilimme amerikkalaisia suklaa-vaahtokarkkikeksejä.
Iltanuotiolla tai päivällisen jälkeen istuskeltaessa käydään läpi päivän tapahtumia. Samalla on kiva puuhailla rauhallisesti jotakin herkullista.
Lättyjen paistaminen gluteenittomasta taikinasta on kotiolosuhteissakin taitoa vaativaa, sillä taikina käyttäytyy eri tavalla kuin tavallinen lättytaikina. Usein puute johtaa keksintöihin, ja niin tälläkin kertaa, kun gluteenittomia jauhoja oli jäljellä liian vähän. Lisäsimme taikinaan puolet jauhomäärästä maissijauhoina ja lättyjen paisto helpottui huomattavasti. Myös maku oli paljon parempi, ehkä jopa parempi kuin tavallisten lättyjen!
Yksi mieleenpainuvimmista iltanuotiolla valmistetuista jälkiruoista on ollut amerikkalaisten partiolaisten opettama: vaahtokarkki paistetaan tulella niin, että se pehmenee sisältä ja sitten kahden mariekeksin väliin asetetaan pala maitosuklaata ja kuuma vaahtokarkki. Kun keksit painetaan yhteen, vaahtokarkki sulattaa suklaan. Kokeilimme tehdä näitä tummasta suklaasta, mutta se ei sulanut riittävästi. Kannattaa siis pitäytyä maitosuklaassa! Tämän makean herkun jälkeen tekee kyllä mieli kupillista iltateetä…
1. Sekoita ainekset keskenään. Anna taikinan turvota hetki.
2. Paista lätyt kuumalla pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
3. Tarjoile hillon tai tuoreiden marjojen kera ja nauti!
1. Paista vaahtokarkki tulella kunnes se on sisältä sula (tyyli on vapaa, mutta älä polta itseäsi). Vältä kärventämästä karkkia ulkopuolelta.
2. Aseta suklaanpala keksin päälle. Nosta kuuma vaahtokarkki suklaapalan päälle ja paina toinen keksi päällimmäiseksi.
3. Paina keksiä hetki yhteen niin, että suklaa sulaa.
4. Nauti heti!