Terveys June 7, 2021
431Views 0Comments
Turussa juhlittiin varhaista suomalaista perunaa (eli neitsytperunaa) Neitsytperunafestivaaleilla 13.-14.6.2020. Festivaalin osana järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kokataan blogissa -kilpailu ammattilaisten Kokataan torilla -kilpailun lisäksi. Makuammuntaa voitti kisan!
Kokataan blogissa -kilpailuun osallistui kahdeksan blogia varhaisperunaa käsittelevillä postauksillaan. Blogeja arvioineen raadin mukaan kaikissa postauksissa näkyi kunnioitus raaka-aineita kohtaan. Mahtavia ja kivasti erilaisia päivityksiä olivat kaikki osallistujat tehneet – käy katsomassa:
Domus Baltica Blogi (Maarit Knuuttila)
Tuulikummun keittiössä (Kaisa Sillanpää)
Rouva Raadelmasta (Heli Aalto)
Makuseutu (Vilja Varsinais-Suomesta)
Gasthaus Juha (Juha Palosaari)
Putinkia ja mansikkapastaa (Paula ja Jaska Poikonen)
Haarukassa (Heli Nieminen)
Makuammuntaa osallistui kisaan Neitsytperuna-raparperisalaatilla, jota raati kiitti luovaksi ratkaisuksi. Edellä olevasta linkistä pääset lukemaan postauksen.
Kuten suomalaiseen kesään kuuluu, sataa voi milloin vain. Niin myös Neitsytperunafestivaalin avajaisissa, ihan runsaasti. Mutta toisaalta traktorinlavalla sateenvarjojen alla oli tunnelmaa! Onneksi lauantaista tuli aurinkoisempi, ja festivaali pääsi näyttämään parhaan puolensa: on ainutlaatuista päästä nauttimaan useiden hyvien ravintoloiden maistelukokoisista neitsytperuna-annoksista ulkoilmassa, samalla alueella.
Palkittujen bloggaajien ilta jatkui neljän tunnin talkootiskivuorolla ravintolan keittiössä.