Terveys July 10, 2021
1827Views 0Comments
Raikasta crème fraichea ja tujua wasabia. Kun aika on kortilla, tämä helppo, uunissa valmistuva wasabilohi pelastaa arjen (tai pyhän).
Uunilohi on arkiruoista helpoimpia. Wasabilla vahvistetun crème fraichen avulla siihen saa mukavaa vaihtelua, joka kelpaa myös juhlaan.
Wasabi ja crème fraiche on nopea sekoittaa, eikä fileiden maustamiseen kauaa mene. Uunilohi valmistuu samaan aikaan kuin lisuke kypsyy. Kätevää, kun ei ole aikaa keittiössä koko iltaa puuhata.
Paksumman lohen kanssa kannattaa käyttää paistomittaria, niin kalasta ei tule kuivaa. Pienempien kirjolohifileiden kanssa voi luottaa omaan silmään. Kun rasva alkaa irrota fileistä ja reunat ruskistuvat, alkaa kala olla kypsä.
Wasabilohesta tuli oikein hyvää. Maustelevitteessä oli riittävästi aromia ja potkua luomaan mukavaa vaihtelua perinteiseen sitruunaan ja mustapippuriin verrattuna. Kannattaa kokeilla!