Skip to content Skip to footer

14 päivää ilmaiseksi Storytel

Storytel on ensimmäinen Ruotsiin perustettu kirjojen suoratoistopalvelu. Sen perustamisessa kesti pitkään, sillä palvelusta haluttiin tehdä korkealaatuinen ja kaikkien suurten kustantajien kanssa tuli tehdä sopimukset. Lopputuloksena on markkinoiden suurin kirjojen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman.

14 päivää ilmaiseksi Storytel

Uudet käyttäjät voivat kokeilla Storytellia ilmaiseksi. Ilmainen kokeiluaika on 14 päivää ja se tarjoaa täyden käyttöoikeuden palvelun suureen kirjavalikoimaan ja kaikkiin ominaisuuksiin.

Kokeiluaikana saat käyttöoikeuden kaikkiin palvelun ominaisuuksiin, mukaan lukien mahdollisuuden ladata tiedostoja offline-lukemista varten laitteellesi. Jos et erikseen irtisanoudu palvelusta ilmaisen kokeiluajan päätyttyä, tilaus uusiutuu automaattisesti ja sinulta veloitetaan palvelun käytöstä kuukausimaksu aina kuukauden alussa.

Tietoa Storytellista

Storytel näki päivänvalonsa ensimmäistä kertaa vuonna 2005. Silloin palvelun nimi oli vielä Bokilur ja se tarjosi käyttäjille ainoastaan äänikirjoja kuunneltavaksi. Pian nimi osoittautui kuitenkin epäkäytännölliseksi kansainvälisillä markkinoilla, joten vuonna 2007 palvelun nimi muutettiin Storytelliksi, joka on yksinkertaisesti kansainvälinen käännösversio alkuperäisestä nimestä.

Kuten monet muutkin suoratoistopalvelut, Storytel tarjoaa käyttäjilleen sekä Apple- että Android-sovelluksen, jonka voi ladata mobiililaitteille sovelluskaupasta. Ainutlaatuista tässä palvelussa on se, että se on ainoa kirjojen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa sovelluksen myös Windows-puhelimille. Tämä sovellusversio julkaistiin vuoden 2012 lopulla ja se houkuttelee asiakkaita, joilla ei ole aikaisemmin ollut mahdollisuutta kirjojen suoratoistopalveluiden käyttöön.

Windows-sovelluksen kautta Storytellia voi käyttää myös tietokoneella, jonka käyttöjärjestelmä on 8 tai 10. Näin ollen voit käyttää palvelua kaikilla älylaitteillasi, etkä ole sidottu käyttämään sitä ainoastaan puhelimellasi.

Oheisesta Telian videosta, voit nähdä ja oppia miten Storytel toimii.

Storytel äänikirjat

Storytel erottuu muista suoratoistopalveluista tarjoamalla ainutlaatuisia kirjoja. Palvelun tavoitteena on tarjota kirjoja sekä audio- että e-kirjamuodossa, vaikka joissakin tapauksissa vain e-kirja on mahdollinen. Tämän Storytel on kuitenkin ratkaissut sillä, että palvelun asiantuntijat ovat lukeneet ja äänittäneet kirjat itse ja näin ollen palvelulla on yksinomainen oikeus äänikirjoihin. Tästä syystä, Storytellilla on yksinomaiset oikeudet tiettyihin kirjoihin, joita ei löydy mistään muualta äänikirjamuodossa.

Storytel aloitti vuosia sitten pelkkänä äänikirjapalveluna, joten vuosien varrella palvelu on ehtinyt keräämään kokoelmaansa tuhansia kirjoja. Valikoimasta löytyy sekä uusia että vanhoja klassikoita sekä kaikenlaisia kirjoja aikuisille ja lapsille. Lisäksi valikoima sisältää suosittuja kirjoja myös englanninkielellä.

Sovellus tarjoaa useita asetuksia, jotka helpottavat kirjojen kuuntelua. Yksi suosituista asetuksista on nukahtamisajastin, joka pysäyttää kirjan automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Tämä on kätevä ominaisuus niille, jotka kuuntelevat kirjoja yöllä ennen nukkumaanmenoa. Toinen mukava ominaisuus on se, että kirjojen kuuntelun tahtia voi nopeuttaa, jos kuuntelijan mielestä lukija lukee liian hitaasti.

Storytel e-kirjat

E-kirjavalikoima ei ole vielä täydellinen, mutta e-kirjojakin löytyy Storytellin valikoimasta tuhansia. Valikoima sisältää esimerkiksi kirjallisuutta, kuten historiaa ja filosofiaa, sekä ruotsiksi että englanniksi. Lisäksi, valikoima sisältää runsaasti erityylisiä romaaneja. Etsitpä sitten uusia dekkareita tai klassisia Austen-kirjoja, löydät etsimäsi Storytellista.

Kun luet e-kirjaa, voit merkata tekstiä yliviivauskynällä ja kirjoittaa omia muistiin panoja, mikä on erittäin kätevää romaaneja lukiessa. Lukukokemuksesta voi tehdä entistä henkilökohtaisemman vaihtamalla kirjan taustaväriä ja fontin kokoa ja molemmissa ominaisuuksissa on kolme vaihtoehtoa. Jos tarvetta, voit myös käyttää kirjanmerkkejä löytääksesi takaisin haluamaasi kirjan kohtaan.

Storytel ominaisuudet

Pitkän alan kokemuksen ansiosta Storytellilla on ollut mahdollisuus laajentaa ja parantaa sovelluksen ominaisuuksia moneen otteeseen. Aikaa on käytetty helpon käyttökokemuksen kehittämiseen sekä persoonallisen lukukokemuksen luomiseen. Uuteen kirjallisuuteen tutustumista rohkaistaan helposti luettavilla esityksillä sekä mahdollisuudella lähettää lukuvinkkejä kavereille.

Suosittu ominaisuus on synkronointi eri laitteiden välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kuunnella valitsemaasi äänikirjaa älypuhelimella ja myöhemmin jatkaa lukemista siitä mihin jäit tabletilla tai tietokonella. Niissä tapauksissa, joissa valitsemasi kirja on saatavilla sekä äänikirjana että e-kirjana, voit synkronoida myös nämä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit vaihdella äänikirjan ja e-kirjan välillä ilman, että sovellus unohtaa mihin kohtaan jäit.

Kirjahylly

Selaillessasi Storytellin valikoimaa, voit samalla tallentaa haluamasi kirjat kirjahyllyyn. Voit myös lajitella kirjat kirjahyllyssä useisiin eri kategorioihin. Voit esimerkiksi järjestää kirjat aakkosjärjestyksen tai julkaisupäivän mukaan tai sen mukaan, onko kirja luettu vai ei.

Kirjahylly on siis kätevä ominaisuus, joka tekee luettujen ja lukemattomien kirjojen löytämistä helppoa. Lisäksi kirjojen vaihteleminen toistensa välillä on nopeaa, jos haluat lukea tai kuunnella useita kirjoja samanaikaisesti.

Kuuntele ja lue offline-tilassa

Storytel tarjoaa ilmaisen offline-version kaikille valikoimansa kirjoille. Niin kauan kun älypuhelimessasi tai tabeltissasi on tarpeeksi muistia, voit ladata laitteellesi niin monta kirjaa kuin haluat palvelun Apple- ja Android-sovelluksista. Windows-sovelluksen kirjojen latausraja on kuitenkin tällä hetkellä vain viisi kirjaa.

Kirjasuositukset

Sekä sovelluksessa että palvelun verkkosivuilla esitellään laaja valikoima käyttäjälle räätälöityjä kirjasuosituksia. Muiden aiheiden lisäksi suosituksia on tarjolla tämän hetken suosituimmista kirjoista sekä listoja juuri sinulle suositeltavista e-kirjoista tai äänikirjoista, riippuen kumpaa suosit enemmän.

Esittelyssä on myös uusimpia julkaisuja, jotta voit nopeasti löytää uusia kiinnostavia kirjoja. Lisäksi jos valitset kirjan, jonka olet jo lukenut, sinulle suositellaan samankaltaisia kirjoja. Storytel on siis tehnyt uusien ja kiinnostavien kirjojen löytämisen lukijalle helpoksi, vaikka et tietäisi, mitä haluaisit lukea seuraavaksi.

Storytel hinta

Suoratoistopalvelu tarjoaa liittymistilauksen nimeltä Storytel Unlimited, jonka hinta on 169 kruunua kuukaudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että saat täyden täyden käyttöoikeuden kaikkiin palvelun kirjoihin ja ominaisuuksiin kiinteään kuukausihintaan. Lisämaksua ei peritä eri kategorioiden kirjoista, esimerkiksi romaaneista.

Voit rekisteröityä palveluun joko Storytellin verkkosivuilla tai suoraan sovelluksessa. Ne käyttäjät, joilla on Telia-puhelin, voivat rekisteröityä palveluun myös puhelimen kautta. Luodaksesi käyttäjän palveluun, sinulla tulee olla voimassa oleva luottokortti ja on hyvä ottaa huomioon, että palvelun kuukausimaksu veloitetaan aina kuukauden alussa seuraavaa kuukautta varten.

Vaihtoehtona pysyvälle tilaukselle voi Storytellille voi myös ostaa erihintaisia lahjakortteja. Lahjakortit tarjoavat täyden käyttöoikeuden palvelun kirjoihin ja ominaisuuksiin ja näin ollen lahjakortti voi olla hyvä vaihtoehto jos haluat kokeilla palvelua pidempään sitoutumatta pysyvään tilaukseen.

Lahjakortteja on saatavilla 1, 3, 6 sekä 12 kuukauden pituisille ajanjaksoille ja kuukausimaksu on aina 169 kruunua, kuten pysyvässäkin tilauksessa. Sen jälkeen kun lahjakortin tilaus vanhenee, tilaus päättyy automaattisesti. Lahjakorttien tilausta ei siis uusita automaattisesti eikä sinua veloiteta tilauksen päätyttyä eikä sinun tarvtise syöttää luottokorttitietoja lahjakorttia ostaessasi.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment