Skip to content Skip to footer

Hyviä lasten elokuvia – Katso nämä 10 ilmaiseksi

Jos etsit lapsellesi (tai jopa itsellesi) hyvää lastenelokuvaa, olet tullut oikeaan artikkeliin. Olen nimittäin koonnut 10 erittäin hyvää lastenelokuvaa, jotka voit nähdä ilmaiseksi.

Elokuvat ovat katsottavissa Viaplayssa, jossa voit luoda tunnuksen 14 päiväksi täysin veloituksetta (ilman sitoumuksia, eli voit aina lopettaa tilauksesi). Tunnuksen luomisen jälkeen aseta vain lapsesi sohvalle popcornkulhon kanssa ja laita hyvä lastenelokuva pyörimään.

Kaunotar ja hirviö

Kaunottaren ja hirviön tarina alkaa, kun prinssi kieltäytyy päästämään vanhaa haltijatarta linnaansa suojaan myrskyltä. Haltijatar kiroaa prinssin, ja muuttaa hänet hirviöksi, ja linnan palvelusväen huonekaluiksi ja talousesineiksi. Kirouksen prinssi kumoaa, jos hän pystyy osoittamaan rakkautta toista kohtaan ja saamaan rakkautta takaisin. Kuvioihin ilmestyy Belle, joka näkee hirviön rujon ulkokuoren läpi.

Oscar -palkittua elokuvaa on luonnehdittu täydelliseksi sekoitukseksi musiikkia, romanssia ja huumoria. Vuonna 2017, teattereihin myös ilmestyi elokuvaan pohjautuva uusintaversio Emma Watsonin ja Dan Stevensin tähdittämänä, joka on jakanut kriitikoiden mielipiteitä.

Ehkä siksi että, alkuperäistä Disney -versiota on kaikessa mainoudessaan mahdotonta päihittää!

Nalle Puhin elokuva

Nalle Puhin ja hänen ystäviensä tarinat ovat jo vuosikymmeniä viihdyttäneet perheen pienimpiä. 2011 -ilmestyneessä nimikkoelokuvassa, Nalle Puh herää, hoksaten että hunaja on loppu ja Ihaan häntä hukassa. Ihaa lupaa hännän löytäjälle ja tämähän tietenkin herättää metsän asukkien innon lähteä häntää etsimään, joutuen kaikenlaisiin seikkailuihin.

Nalle Puhin elokuva sai ilmestyessään kriitikoilta ylistystä animaatiosta, kirjoituksesta ja erityisesti musikaalisista kohtauksista. Jos nykypäivän muovinen animaatiojälki näyttää omaan silmään kököltä, on Nalle Puhin elokuva loistava vaihtoehto illan perhe-elokuvaksi.

Kunnon dinosaurus

Animaatiojäljestä puheenollen, Kunnon dinosaurus on Pixarin viimeisimpiä tuotoksia, ja pakko nähdä jo pelkästään visuaalisen ulosantinsa takia. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat rinnakkaisuniversumiin, jossa dinosaurukset eivät koskaan kuolleetkaan sukupuuttoon. Päähenkilö on nuori Apatosaurus nimeltä Arlo, joka ystävystyy ihmispojan kanssa, he ja käyvät yhdessä vaikealle ja salaperäiselle matkalle.

Kunnon dinosaurus on koko perheen sydämellinen seikkailuelokuva rohkeudesta, ystävyydestä, kuorrutettuna visuaalisella annilla vailla vertaa. Ja elokuvana onkin helposti ansainnut paikkansa Pixar-klassikoiden kuten Toy Story:n ja Monsterit Oy:n rinnalla.

Bolt

Bolt on tieteissarjan ykköstähti. Bolt luulee sarjan olevan totisinta totta, ja eräänä päivänä tuottajat kirjoittavat sarjan tarinaan juonenkäänteen, jossa Bolt-koiran omistaja kaapataan. Tätä Bolt ei ymmärrä ja lähtee etsimään emäntäänsä. Bolt hoksaa matkalla, että kuinka tavanomaisia hänen kyvyt ovatkaan ja törmää samalla puluja terrorisoivaan Misse -kissaan ja hänen suurimpaan faniinsa, Raivo-marsuun.

Hienoa, yksityiskohtaista animaatiotekniikkaa ja jatkuvasti naurattavia irtovitsejä pursuava Bolt on loistava kasvutarina. Lopputekstien alkaessa rullata elokuvasta jää mukavan lämmin ja iloinen olo.

Monsterit Oy

Aikoinaan Pixarin teknillisiä merkkiteoksia, Monsterit Oy kertoo maailmasta, joka pyörii pienten lasten itkuenergialla. Erään työpäivän päätteeksi Tane ja Masi kuitenkin päästävät vahingossa monstereiden maailmaan pienen lapsen nimeltä Buu, ja sekös sekoittaa Tanen ja Masin päiväjärjestyksen kokonaan.

Monsterit Oy on loistavasti käsikirjoitettu elokuva pelkojen kohtaamisesta ja luottamuksesta, ja antaa aikuisillekin ajateltavaa yhteiskunnallisista aiheista ja energiankäytöstä.

Hotel Transylvania 2

Tämä 2015 ilmestynyt fantasiakomedia, jatkaa seitsemän vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumista. Mavisilla ja Johnnylla on poika Dennis, jonka vampyyrikykyjen puuttuminen huolettaa isoisä Draculaa. Pakkaa tulee kuitenkin sekoittamaan Vlad, joka on Draculan isä ja samalla vanhan koulukunnan misantrooppi.

Englanninkielisen version dubbauksessa on mukana mm. Selena Gomez, Adam Sandler ja SNL -tähti, Andy Samberg.

Autot

Tässä vuonna 2006 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa päähenkilönä on nuori kilpa-auto, Salama McQueen. Kauden päätöskisassa hän on tasapisteissä Kunkun ja Jasu Juntin kanssa. Kilpailun viimeisellä kierroksella McQueen näyttää jo voittavan, mutta hänen molemmat takarenkaansa räjähtävät. McQueen sinnittelee ruutulipulle Kunkun ja Jasun saavuttaessa häntä. Kaikki kolme tulevat maaliin yhtä aikaa ja tuloksena on tasapeli. Piston Cupin tuomaristo päättää, että mestaruus ratkaistaan heidän välillään viikon kuluttua Kaliforniassa.

Loistoelokuva, joka ei jätä autoilun faneja kylmäksi. Ääninäyttely on hyvää, sivuhenkilöt ovat kiinnostavia, ja onpas Jasunkin äänenä vierailemassa entinen F1-kuski, Mika Häkkinen.

Rio

Blu on harvinaisen siniara-lintulajin viimeinen yksilö, joka asuu kirjakaupassa Moose Laken kaupungissa Minnesotassa. Kun tieteilijä kuulee, että toinen saman lajin naarasyksilö Jewel on tavattu Etelä-Amerikassa, hän vie Blun Rio de Janeiroon tapaamaan häntä. Rio de Janeirossa Blu joutuu kohtaamaan lentopelkonsa, jotta voi voittaa Jewelin sydämen. Matkalla salametsästäjät kaappaavat heidät saadakseen omaisuuksia.

Rio loistaa värikkyydellään ja lämminhenkisyydellään. Laulukohtaukset ovat osuneet nappiin Rion kohdalla.

Mikki, Aku, Hessu – kolme muskettisoturia

Mikki Hiiri, Aku Ankka ja Hessu Hopo ovat renessanssi, jossa muskettisoturit myös elävät. Muskettisoturien päällikkönä toimii Musta Pekka, joka punoo juonta kuningatar Minnin pään menoksi.

Tämä Alexander Dumas’n klassikkotarina toimii myös Disney-hahmojen vaatteissa. Tutut hahmot antavat eloa vanhalle kertomukselle, ja ovat varmasti perheen pienimmillekin mieleen!

Nemoa etsimässä

Elokuva kertoo puolisonsa menettäneestä vuokkokalasta, Marlinista, joka elää suurella koralliriutalla Australiassa. Hän tekee parhaansa kasvattaakseen ainutta poikaansa, Nemoa. Marlinilla on kuitenkin taipumus olla ylihuolehtivainen, sillä Nemon toinen evä on pienempi kuin toinen ja hän pelkää menettävänsä ainoan poikansa vaarallisessa meressä.

Nemo haluaa näyttää isälleen ja kavereilleen, ettei hän kaipaa suojelua ja ui avomerelle kohti kalastusvenettä. Marlinin pahin pelko kuitenkin toteutuu ja Nemo pyydystetään, päätyen hammaslääkärin akvaarioon. Akvaariosta Nemo, kuitenkin päättäväisenä lähtee avomerelle pakoon.

Tässä ovat meidän mielestä Viaplayn 10 parasta lastenelokuvaa. Jos olit samaa mieltä kanssamme, suosittelemme katsastamaan listan myös Viaplayn parhaimmista lastensarjoista. Jos olet eri mieltä kanssamme, laita kommenttia alas lempielokuvastasi!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment