Terveys April 2, 2021
692Views 0Comments
Pehmeämpiä ja mehevämpiä eivät pikkuleivät enää voi olla, kun yksi pääainesosista on ricotta-juusto.
Italialaistyylisten pikkuleipien mehevyyden salaisuus on kotitekoinen (laktoositon) ricotta. Ihan varmasti myös kaupasta ostettu ricotta toimii, mutta meillä sattui olemaan jääkapissa kotitekoista ricottaa tuorejuustokokeilumme jäljiltä. Maustettuna sitruunan kuorella ja vaniljalla ja kuorrutettuna sitruunanmehu-tomusokerikuorrutuksella pikkuleivät ovat juuri sopivan raikkaita pääsiäistarjoiluihin.
Koristelussa voi päästää luovuuden valloilleen: tipuja, pupuja, pajunkissoja, kukkia, värikkäitä kakunkoristeita, mitä mieleen tulee…
Pohjareseptinä käytimme tätä, mutta tuunasimme reseptiä jonkin verran ja vähensimme reilusti nostatusaineen määrää. Myös mittayksiköt on käännetty tutummiksi. Alkuperäinen resepti oli myös hurjan suuri, mitä kirjoittaja perusteli sillä, että pikkuleivät eivät kärsi pakastamisesta. Pienensimme reseptin puoleen, koska tuoreet pikkuleivät ovat joka tapauksessa parhaita.