Skip to content Skip to footer

3 parhaat kuulokkeet lapsille

Yhä useammilla lapsilla on älypuhelin tai tabletti, joka mahdollistaa musiikin kuuntelun tai elokuvien katselun. Siksi on tärkeää ajatella sitä, millä tavalla lapsi altistuu äänelle kun hän käyttää kuulokkeita. Lapsen kuulo on herkempi kuin aikuisen ja liian kovalla kuunteleminen voi todella olla vauriollista.

Keräsimme 3 parasta kuulokemallia lapsille. Yhteistä valitsemillemme malleille on lapsen kuuloa suojeleva ominaisuus – äänenvoimakkuuden maksimi on normaalin 110dB:n sijaan 85dB.

#1 Trust Sonin lasten kuulokkeet

Uskolliset Sonin Lastenkuulokkeet ovat oiva esimerkki lapselle sopivista kuulokkeista. Griffin Kazoo -kuulokkeissa on äänenvoimakkuuden maksimiksi säädetty 85dB varmistamaan lapselle sopivalla volyymillä kuunteleminen. Äänenvoimakkuusraja noudattaa eurooppalaista lasten turvallisuusstandardia (EN71).

Kuulokkeet ovat myös markkinoiden mukavimmat. Hinnaltaan ne ovat hieman kalliimmat kuin muut listalla olevat langalliset kuulokkeet, mutta ne ovat sen arvoiset. Kuulokkeet on muotoiltu perinteiseen tapaan koko korvan peittävillä luureilla parhaan mahdollisen kuuntelukokemuksen takaamiseksi.

Luurien mukana tulee tarroja, joilla luurit voi koristella mieleisekseen ja saada niistä vielä enemmän iloa. Voit myös ostaa tarravalikoimasta lisää mieleisiä koristeita, joilla lapset voi luurinsa tuunata.

Hinta: 21,95€

Laitetiedot:

 • Max. Äänenvoimakkuus 85 dB
 • yli 3-vuotiaille
 • Tytöille ja pojille
 • 3 eri värivaihtoehtoa

#2 Philipsin langattomat kuulokkeet lapsille

Philips valmistaa myös erityisesti lapsille suunniteltuja langattomia kuulokkeita. Ne on suunniteltu sopimaan lapsen pienempään päähän ja äänenvoimakkuus ei ylitä 85 desibeliä. Äänenvoimakkuuden maksimia voi hienosäätää vanhempien mieltymysten mukaan. 

Philipsin lapsille sopivat kuulokkeet ovat malliltaan Philips SHK4000. Luurien klassinen muoto takaa mukavuuden, pantaosio on tehty pehmeästä ja joustavasta ohuesta materiaalista, joka ei rasita päänahkaa ja hiuksia sekä on helppoa pakata. Luuri ulottuu korvan ympärille niin, että ääni ei pääse vuotamaan kaiuttimista häiriten vanhempia tai muita lähellä olevia.

Hinta: 49,99€

Laitetiedot:

 • Max. Äänenvoimakkuus 85 DB
 • Max. Äänenvoimakkuus on säädettävä
 • Langaton
 • Yli 6-vuotiaille
 • Tytöille ja pojille

#3 My Doodles lasten kuulokkeet

My Doodles on merkki, joka valmistaa elektroniikkaa ja laitteita erityisesti lapsille. Hauskan värisiä kuulokkeita löytyy eri mallisia korvanapeista luureihin. Tarkasteluumme olemme ottaneet My Doodles -kuulokkeet, jotka ovat joko apinan tai pöllön hahmoissa.

My Doodles -kuulokkeilla voi kuunnella musiikkia taajuusvälillä 20Hz-20KHz ja äänenvoimakkuuden maksimi on 84 dB, mikä täyttää lastenkuulokkeille asetetut kriteerit. Kuulokkeet on suunniteltu sopimaan pieniin päihin, ja niitä pystyy säätämään juuri sopivaksi. Valikoimasta löytyy useita erilaisia hupaisia kuulokkeita pikkulapsille – hahmoja on useita ja värivalikoimaakin riittää.

Hinta: 21,17€

Laitetiedot:

 • Max. Äänenvoimakkuus 84 DB
 • Yli 3-vuotiaille
 • 1,2 metrinen piuha
 • Tytöille ja pojille
 • Löytyy kahdelta eri jälleenmyyjältä

Kuulokkeet lapsille turvallisella äänenvoimakkuudella

Lapsille valmistetuissa kuulokkeissa äänenvoimakkuus saa yltää maksimissaan 85 desibeliin. Normaaleissa aikuisille tarkoitetuissa kuulokkeissa äänenvoimakkuus yltää yli 100 dB:n. Kauppojen valikoimissa on useita eri kuulokkeita ja niiden äänenvoimakkuusrajat vaihtelevat. Alla olevasta kuvasta saat käsityksen siitä, mitä 85 dB:n kuulokkeet vertautuvat kuulokkeisiin, joissa äänenvoimakkuus voi helposti olla 110 dB:iä.

Kuten huomaatte, 85 desibeliä vastaa imurin ääntä tai liikenteen melua kaupungissa. Lasten kuulokkeiden äänenvoimakkuus ei siis altista lasta kovemmille äänille kuin tavallinen arki. Siksi lasten kuulokkeiden hankkiminen lapsille on hyvä investointi.

Yllä luetelluissa kuulokkeissa on otettu äänenvoimakkuuden turvallisuuden lisäksi huomioon myös direktiivin 2009/48/EG mukainen sertifikaatti lelujen turvallisuudesta, mikä tarkoittaa, että valitsemamme kuulokkeet ovat lapsille turvallisia käyttää. Muista myös aina seurata käyttöohjeita.

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja, älä epäröi lähettää niitä meille alla olevassa kommenttikentässä.

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment