Skip to content Skip to footer

Parhaat Musiikkipalvelut – Mahtava TESTI 7 musiikkipalvelusta!

Viime vuosina päivänvalon ovat nähneet monet verkkomusiikkipalvelut. Itseasiassa niin monet, että niiden löytäminen ja valitseminen voi olla vaikeaa. Selvittääksemme, mikä palveluista on paras, olemme testanneet parhaiten tunnettuja, jotta voisit valita suoratoistopalvelun, joka tarjoaa parhaan kokemuksen juuri sinulle. Olemme arvostelleen jokaisen palvelun asteikolla 1 – 5, ja tämän alapuolella olemme asettaneet ne parhausjärjestykseen arvosanan mukaan. Kaikki palvelut ovat myös ilmaiseksi testattavissa jonkin tietyn ajanjakson, joten voit näin löytää oman suosikkisi.

Apple Music

Arvosana: 5/5

Apple Music lanseerattiin vuonna 2014 Applen musiikkipalveluksi, ja myönnettävä on, että se on ollut suosittu. Vuonna 2016 siihen tehtiin myös suuri käyttöliittymäpäivitys, joka paransi käytettävyyttä merkittävästi.

Yleisesti ottaen Apple Musicissa on erittäin hyvä valikoima, joka sisältää yli 35 miljoonaa kappaletta (voit löytää esimerkiksi Frank Oceanin uusimman albumin sekä kaikki Taylor Swiftin albumit) sekä parhaan ja suurimman valikoiman musiikkivideoita. Saat myös kolme kuukautta ilmaista käytöäaikaa sekä hyvän äänenlaadun.

Vaikka Apple Musicissa tehtiin suuri päivitys, voi käyttöliittymä silti edelleen olla hieman sekava (erityisesti muille kuin Apple-käyttäjille). Tämä on kuitenkin vain tottumuskysymys.

Hinta: 9,99 € kuukaudessa

Spotify

Arvosana: 5 av 5

Spotifyta on kehitetty vuodesta 2006, ja se on kenties tunnetuin suoratoistopalvelu. Yhdessä Groove Musicin ja Apple Musicin kanssa se myös saa korkeimman arvosanan tässä testissä. Tämä johtuu paljolti sen suuresta, yli 35 miljoonan kappaleen valikoimasta, käyttäjäystävällisestä käyttöliittymästä sekä hyvästä äänenlaadusta aina 320 Kbps asti. .

Lisäksi Spotify on saatavilla lähes kaikille laitteille. Yksi hienoimmista asioista Spotifyssa on, että se on saatavilla myös ilmaisversiona (joka kuitenkin sisältää joko visuaalisia tai kuunneltavia mainoksia), jotaa muista palveluista tarjoaa ainoastaan Deezer. Spotifyta suositellaankin, jos olet kiinnostunut vain ilmaisversiosta.

Yksi Spotifyn haittapuolista kuitenkin on, että monet suuret artistit ovat päättäneet olla julkaisematta uusia albumeitaan siellä (näihin lukeutuvat muun muassa Beyoncen ja Frank Oceanin uusimmat albumit sekä kaikki Taylor Swiftin albumit).

Hinta: 0 € tai 9,99 € kuukaudessa

Groove Music

Arvosana: 4/5

Groove Music (tunnettiin aiemmin nimillä Xbox Music ja Zune Music) on Microsoftin verkkomusiikkipalvelu, joka on itseasiassa todella hyvä esimerkki suoratoistopalvelusta. Yli 40 miljoonan kappaleensa kanssa se on yksi kattavimmista musiikkipalveluista (kattavampi kuin esimerkiksi Spotify ja Apple Music).

Valikoiman lisäksi saat myös todella käyttäjäystävällisen läyttöliittymän ja hyvän äänenlaadun. Groovea voit käyttää tietokoneellasi (Windows ja Mac) sekä nettiselaimen että internetistä ladatun applikaation kautta. Tämän lisäksi sitä voidaan käyttää Windows Phonella, iPhonella, Xboxilla ja Sonos-kaiuttimilla.

Ainoa haittapuoli Groovessa on, ettei sillä ole lainkaan ilmaisversiota (kuten Spotifyn mainosversio). Jos kuitenkin haluat välttää mainoksia, on Groove paras vaihtehto sinulle.

Hinta: 9,99 € kuukaudessa

Tidal

Arvosana: 4/5

Monet palveluista ovat keskenään hyvin samankaltaisia, mutta on myös yksi, joka on hieman erilainen: Tidal. Tidal on ainoa artistien tarjoama alusta (sen omistaa Jay-Z), mikä tarkoittaa, että monet albumit julkaistaan ainoastaan Tidalissa (kuten Beyonscen uusin albumi ”Lemonade”).

Tämän lisäksi Tidalissa on myös HD-laatuisia musiikkivideoita, joita on sen lisäksi tarjolla ainoastaan Apple Musicissa. Tidalin HiFi-tilauksella kuuntelet kappaleita CD-laadulla, mikä on merkittävästi parempi kuin laatu, jota Spotify, Apple Music yms. tarjoaa.

Ainoa syy, jonka vuoksi Tidal ei saa arvosanaa 5, on sen kappalevalikoima, joka on hieman huonompi kuin muissa palveluissa.

Hinta: 9,99 € tai 19,99 € kuukaudessa

Google Play music

Arvosana: 4/5

Googlen suoratoistopalvelu Google Play Music on itseasiassa erinomainen palvelu (vaikka monet eivät sitä tiedäkään). Sen yli 35 miljoonalla kappaleella saat käyttöösi todella hyvän valikoiman, ja myös äänenlaatu on tasokas 320 Kbps.

Google Play Music tarjoaa myös mahtavan ominaisuuden, jonka avulla voit ladata 50000 kappaletta omalta tietokoneeltasi ja kuunnella niitä ilmaiseksi Googlen ohjelman kautta. Jos kuitenkin haluat suoratoistaa verkossa Googlen musiikkikirjastoa, täytyy sinun maksaa siitä (voit kokeilla ilmaiseksi neljän kuukauden ajan).

Yksi Google Play Musicin haitoista on, ettei saatavilla ole ilmaista mainosrahoitteista versiota. Sitä ei voi myöskään yhdistää Apple TV:n tai Xbox 360 kanssa.

Hinta: 0 € tai 9,99 € kuukaudessa

Napster

Arvosana: 4/5

Napster aloitti toimintansa laittomana tiedostonjakopalveluna vuonna 2000, mutta se jouduttiin sulkemaan vain vuoden päästä tästä oikeudenkäyntiriskin välttämiseksi. Vuonna 2005 se jatkoi toimintaansa musiikkimyynnin laillisella puolella, ja on nykyään erinomainen suoratoistopalvelu joillakin puutteilla.

Napsterissa on hyvä, yli 40 miljoonan kappaleen valikoima.. Monet kappaleista pystyy kuuntelemaan hyvällä 320 Kbps laadulla, mutta joidenkin kappaleiden kohdalla on tyydyttävä 192 Kbps tai 64 Kbps laatuun, mikä voi olla hieman ärsyttävää.

Toisinaan alhaisen äänenlaadun lisäksi toinen haittapuoli Napsterissa on, ettei tarholla ole ilmaista mainosperustaista versiota (kuten Spotifylla).

Hinta: 9,95 € kuukaudessa

Deezer

Arvosana: 4/5

Deezer on ollut toiminnassa yli yhdeksän vuotta, mikä tekee siitä yhden vanhimmista musiikkipalveluista (se on itseasiassa vanhempi kuin Spotify). Se on monella tavalla samanlainen kuin Spotify (sillä on esimerkiksi myös ilmaisversio), mutta on monet asiat tekevät Spotifysta käyttökelpoisemman.

Yli 40 miljoonalla kappaleella saat todella suuren ja kattavan valikoiman. Äänenlaatu on melko hyvä, voit käyttää palvelua käytännössä kaikilla laitteilla, ja tarjolla on myös ilmaisversio, mikä on iso etu.

Deezerin arvosanaa huonontaa kuitenkin sen käyttöliittymä, etenkin sen mobiiliapplikaatiossa. Tästä tulee pitkä miinus siitä syystä, että monet kuuntelevat musiikkia mobiililaitteensa kautta.

Hinta: 9,99 € kuukaudessa

Show CommentsClose Comments

Leave a comment