Skip to content Skip to footer

LINDSTRÖMIN PIHVIT PIPARJUURIKASTIKKEELLA

Punainen on syksyn väri. Lindströmin pihvit ja lisukkeet tekevät arkiherkun.

Teimme sesongin herkusta – punajuurista – Lindströmin pihvejä, jotka tarjoilimme piparjuurikastikkeen ja chilimaustekurkkujen kera. Punajuuret raastettiin ja taikina sekoitettiin kätevästi monitoimikoneella. Kiireisenä arkena ajansäästöä arvostaa.

Lindströmin pihvit valmistuvat nopeasti monitoimikoneella.

Tähän taikinaan tulee spelttimannaa, mikä tekee rakenteesta hieman löysempää. Pihvit on kuitenkin helppo muotoilla öljytyin käsin, ja kypsistä pihveistä tuli oikein mehukkaita!

Taikinasta on helppo muotoilla pihvejä öljytyin käsin.

Yksinkertaiset lisukkeet sopivat Lindströmin pihvien oheen. Parahiksi valmistuneet chilimaustekurkut toimivat erinomaisesti, ja samoin helposti valmistuva piparjuurikastike. Slaavilaista makumaailmaa.

Yksinkertaisilla lisukkeilla, kuten chilimaustekurkuilla ja piparjuurikastikkeella tarjoilluista Lindströmin pihveistä tulee arjen herkkua.Lindströmin pihvit(22 pientä pihviä)

  • 2 keskikokoista punajuurta
  • 1 punasipuli
  • 1 dl spelttimannasuurimoita
  • 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl vettä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • maustepippuria
  • öljyä paistamiseen

Piparjuurikastike:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • mustapippuria
  • ½ tl suolaa

1. Tee ensin taikina Lindströmin pihvejä varten. Kuori ja raasta punajuuret sekä punasipuli.
2. Sekoita spelttisuurimot ja gluteenittomat jauhot omassa kulhossaan. Lisää vesi ja kerma suurimoiden joukkoon. Anna turvota hetki.
3. Yhdistä kaikki ainekset massaksi.
4. Paista pihvit keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Pihvit voi kypsentää loppuun uunivuossa 175 asteisessa uunissa.
5. Valmista seuraavaksi piparjuurikastike. Sekoita kermaviili, piparjuuritahna ja mausteet. Anna maustua jääkaapissa.
6. Tarjoile Lindströmin pihvit keitetyn perunan, chilimaustekurkun ja piparjuurikastikkeen kanssa. Nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment