Skip to content Skip to footer

Näillä vinkeillä parannat vedonlyöntikokemustasi

Vedonlyönti on suomalaisille eräänlainen kansallisharrastus. Meillä päin tykätään valtavasti seurata urheilua, ja niinpä myös niin kutsuttu betsaaminen on yhtä lailla suosittua. Vedonlyönnillä omasta penkkiurheilustaan saa astetta aktiivisempaa viihdettä, sillä silmät nauliintuvat ruutuun eri tavalla, kun pelissä on mukana taloudellinen sivujuonne.

Tähän artikkeliin olemme keränneet muutamia vinkkejä, joilla pystyt parantamaan ja monipuolistamaan vedonlyöntikokemustasi. Mukana on paitsi vinkkejä vedonlyöntiin, myös muutamia erittäin tärkeitä huomioita. Lue siis ihmeessä teksti huolella lävitse!

1. Pelaa vastuullisesti

Ennen kuin lähdemme perkaamaan listamme erikoisuuksia, on syytä muistuttaa erittäin tärkeästä kaikkeen uhkapelaamiseen liittyvästä asiasta. Tämä on tietenkin vastuullinen pelaaminen

Suomessa valitettavan moni pelaaja pelaa yli varojensa ja kärsii peliongelman kaltaisista rahapelaamiseen liitetyistä haittavaikutuksista. Liian isolla rahalla ei siis koskaan kannata lähteä lyömään vetoa, vaan oman budjetin koosta ja rajoituksista tulee olla perillä. Uudet vedonlyöntisivut onneksi tarjoavat pelaajilleen monenlaisia työkaluja omien talletusten ja tappioiden hillitsemiseen. Näitä työkaluja kannattaa ehdottomasti hyödyntää

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että koskaan ei kannata pelata isommalla rahalla kuin mitä on varaa hävitä. Jos sinulla siis on esimerkiksi vuokria tai lainaeriä maksamatta, muistathan hoitaa nämä ennen kuin lähdet betsaamaan. Vastaavasti myös vedonlyönnin panokset on syytä pitää omaan talouteen nähden sopivina. Jos sinulla siis on vähän rahaa, ei kannata panostaa yksittäisiin otteluihin useita satoja euroja kerrallaan.

2. Kokeile pitkän aikavälin vetoja

Yllä kirjoitimme pitkät pätkät vastuullisesta pelaamisesta. Kenties yksi kaikkein fiksuimmista tavoista säästää rahaa vetoa lyödessään on valita kohteita, joista saa paljon iloa pitkäksi aikaa.

Kun aloitteleva vedonlyöjä lyö vetoa, haluaa hän yleensä arvuutella yksittäisten otteluiden voittajia ja menestyjiä. Hyvänä esimerkkinä tästä voi olla vaikkapa Suomen ja Kanadan välinen jääkiekko-ottelu. Yhtä hyvin voit kuitenkin koettaa ennustaa kokonaisten sarjojen, turnausten ja liigojen lopputuloksia. Monesti isot uutiset urheilussa tuovat betsaajille mukanaan myös suuria kertoimia.

Sen sijaan, että löisit vetoa ainoastaan Suomen yksittäisten otteluiden voitoista, voit veikata Leijonia suoraan mestariksi asti. Tällöin saat vedollesi tyypillisesti hieman tavanomaista isomman kertoimen ja pääset jännittämään koko turnauksen vain yhden vedon turvin. Tällöin sinua eivät myöskään haittaa yksittäiset lohkovaiheen tappiot, sillä mestaruuteen voi päästä myös paljon puhutulla “win the right games” -mentaliteetilla.

Halutessasi voit toki myös yhdistellä pitkän aikavälin vetoja ja ottelukohtaisia vetoja toisiinsa. Viime kädessä sinä yksin päätät, miten haluat toimia!

3. Testaa livevedonlyöntiä

Livevedonlyönti on niin ikään erittäin suosittu vedonlyönnin alalaji. Livevedonlyönnissä ideana on lyödä vetoa otteluista siinä vaiheessa, kun ne ovat jo käynnissä. Voit siis laittaa vetoja peleihin vaikkapa jo niiden alkumetreillä tai yhtä hyvin vasta aivan niiden lopussa.

Livevedonlyönnin kenties suurin arvo piilee siinä, että pääset kurkistamaan ottelussa pelaavien osapuolten kisakuntoa omin silmin ennen vedon asettamista. Joskushan peleistä nimittäin saatetaan ennustaa hyvinkin tasaisia, mutta yllättäen toinen joukkue tai pelaaja pääseekin niskan päälle jo aivan ottelun alussa. Tällaisissa tilanteissa vedonlyöjä saattaa herkästi pettyä, kun odotettu tulos lähtee karkaamaan käsistä saman tien. Vastaavasti joskus otteluista povataan ennakkosuosikin dominointia, mutta yllättäen altavastaaja pääseekin näyttämään kyntensä.

Livevedonlyönnin avulla et joudu tekemään vetoja umpimähkään, vaan voit antaa tilanteen hetken aikaa hengittää. Näin sinulla on käytettävissäsi enemmän kouriin tuntuvaa dataa, jonka avulla voit tehdä varmempia ja potentiaalisesti parempia päätöksiä.

Toki kannattaa huomioida, että urheiluottelut ovat usein sen verran pitkiä, että parempi joukkue usein parantaa juoksuaan loppua kohden. Altavastaajat tulevat kohtaamisiin herkästi ennakkosuosikkia kovemmalla höyryllä, mutta tämä höyry saattaa lopahtaa ottelun edetessä.

4. Hyödynnä parhaat vedonlyöntibonukset

Vedonlyönti ilmankin bonuksia on kiistatta erittäin hauskaa ja jännittävää puuhaa. Silti harva meistä varmastikaan haluaa kieltäytyä hyvistä vipuvarsista, jos sellaisia joskus on tarjolla. Onneksemme useimmat vedonlyöntisivustot tarjoavatkin asiakkailleen vähintäänkin jonkinlaisia talletusbonuksia tai muita ekstroja liittymispäätöstä avittaakseen.

Siinä missä kasinoiden tervetuliaisbonukset ovat paikoitellen melko nihkeitä, ovat vedonlyöntipuolen etuudet useimmiten lunastamisen arvoisia. Toki näihinkin bonuksiin liittyy lähes aina jonkinlainen kierrätysvaatimus, jonka mukaan pelirahaa täytyy panostaa onnistuneesti useita kertoja ennen voittojen nostamista tililtä. Kierrätysvaatimukset eivät silti yleensä ole kovinkaan korkeita, vaan esimerkiksi 50 euron talletusta ja 50 euron bonusta saattaa joutua kierrättämään keskimäärin noin 700 euron edestä.

Vedonlyöntiin jaettavat talletusbonukset sopivat erityisen hyvin pelaajille, jotka tykkäävät lyödä vetoa aktiivisesti eivätkä vain yksittäisiin otteluihin ja kohteisiin silloin tällöin. Muistathan myös aina lukea tällaisiin bonuksiin liittyvät ehdot esimerkiksi ottelu- ja vedonlyöntitapoihin liittyvien rajoitusten osalta.

Lopuksi

Vedonlyönti on yllättävänkin monipuolinen asia, jota voi lähestyä useasta eri kulmasta. Suosittelemme tutkailemaan vedonlyöntisivujen tarjontaa suurennuslasin kanssa, jotta et jää mistään mukavasta ominaisuudesta tai etuudesta paitsi.

Onnea matkaan, mikäli päätät lähteä betsaamaan!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment