Skip to content Skip to footer

Nälkäpeli ilmaisina äänikirjoina

Nälkäpeli-trilogia on amerikkalainen tieteissarja, jonka on kirjoittanut Suzanne Collins. Kirjassa seurataan Katniss Everdeenia, joka on valittu osallistumaan vuosittaiseen nälkäpeliin livenä televisiossa. Samaan aikaan 12 alueelta 24 muuta osallistujaa on valittu Nälkäpeliin sorrettua Capitol-pääkaupunkia vastaan.

Nälkäpeli-kirjat ovat myyneet yli 65 miljoonaa kappaletta ainoastaan Yhdysvalloissa, ja trilogia on käännetty 51 eri kielelle. Nälkäpeli-sarjasta tehtiin elokuva ensimmäisen kerran vuonna 2012, jolloin Jennifer Lawrence näytteli Katniss Everdeeniä. Elokuvasta tuli jättimenestys, ja niitä on sen jälkeen tehty lisää.

Nyt Nälkäpeli-trilogia on saatavilla myös suomenkielisinä äänikirjoina Storytelissä. Voit kokeilla palvelua ilmaiseksi 14 päivän ajan. Kokeilujakso ei ole sitova, joten voit lopettaa tilauksesi, jos et halua maksaa.

The Hunger Games 1 – Nälkäpeli

Muinaisen Pohjois-Amerikan raunioissaon nyt Panem-niminen valtio, joka koostuu 12 alueesta. Joka vuosi Panemin hallitsijat pakottavat jokaisen alueen valitsemaan yhden tytön ja yhden pojan, joka osallistuu nälkäpeliin, joka on vuosittainen televisioitu taistelu elämästä ja kuolemasta.

15-vuotias Katniss, lempinimeltään Katta, asuu yhdessä äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa köyhimmällä alueella. Kun Kattn pikkusisko valitaan osallistumaan nälkäpeliin, Katta lähtee vapaaehtoisesti osallistumaan hänen sijastaan.

Sitä pidetään Kattan kuolemantuomiona, mutta rankan taustansa ajamana Katta on valmis taistelemaan elämästään nälkäpelissä.

The Hunger Games 2 – Nälkäpeli: Vihan liekit

Katta on selviytynyt nälkäpelistä ja hänen pitäisi olla nyt iloinen ja helpottunut siitä, että on päässyt palaamaan kotiin perheensä ja ystäviensä luokse. Kattan auttaja alueelta 12, Peeta, on kuitenkin kääntänyt hänelle selkänsä, eikä mikään enää ole niin kuin ennen.

Kansannousu Capitol-pääkaupungin hallitsijoita vastaan on leviämässä ympäri maan. Hallitsijat pitävät Kattaa syyllisenä, ja haluavat nyt kostaa. Kun seuraava nälkäpeli alkaa, Katta saa hirveän tiedon siitä, että hänet on valittu osallistujaksi uudelleen.

Samaan aikaan henkilökohtainen draama Kattan ja Peetan välillä ratkeaa siihen, että he molemmat edustavat aluetta 12 näläpelissä. Sääntöjen mukaan ainoastaan toinen heistä voi selvitä hengissä.

The Hunger Games 3 – Nälkäpeli: Matkijanärhi

Kolmas kirja Nälkäpeli-trilogiassa tarjoaa hermojaraastavan päätöksen Kattan tarinalle ja hänen taistelulleen nälkäpelissä. Katta on selvinnyt aiemmista haasteista, vaikka hänen kotinsa onkin raunioina. Nyt selviää, että Kattan selviytyminen nälkäpelistä oli suunniteltu.

Kansannousut käyttävät häntä vallankumouksen symbolina, Capitol syöstään vallasta ja Panemin kansa saa viimeisen kostonsa. Mahdollinen kapina aiheuttaa Kattalle suuria henkilökohtaisia menetyksiä, ja kysymys on, onko edes mahdollista syöstä vallasta presidentti Snow’ta.

Storytelissä saatavillasi on suosittu Nälkäpeli-trilogia suomenkielisinä äänikirjoina. Hauskoja lukuhetkiä!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment