Skip to content Skip to footer

Odotusten vastaisesti Aleksib siirtyy Ninjas in Pyjamasiin

Noin kaksi viikkoa sitten julkaistiin yksi tämän vuoden suurimmista esports-uutisista suomalaisten näkökulmasta, kun Aleksi “Aleksib” Virolainen siirtyi ruotsalaisen Ninjas in Pyjamasin organisaatioon. Tämän vuoden heinäkuussa Virolainen siirrettiin G2-organisaation kokoonpanon ulkopuolelle, josta lähtien hän on ollut niin sanotusti penkitettynä. Nyt Ninjas in Pyjamas tarttui mahdollisuuteen ja solmi sopimuksen suositun pelinsisäisen johtajan kanssa.

Ninjas in Pyjamasin organisaatiossa Virolainen ottaa pelinjohtajan paikan Hamus “hampus” Poserilta, joka tästä huolimatta jatkaa kuitenkin mukana kokoonpanossa. Kokoonpanon ulkopuolelle penkitetyksi sen sijaan joutuu Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora, joka tulee todennäköisesti siirtymään lähitulevaisuudessa toiseen organisaatioon.

Mielenkiintoisen Virolaisen siirrosta tekee myös se, että ennen tätä ruotsalainen Ninjas in Pyjamas kommunikoi jatkuvasti vain ruotsiksi.

Virolaisen sopimuksen julkistamisen yhteydessä organisaatio kuitenkin tiedotti, että NiP kommunikoi jatkossa englanniksi. Kirjoitushetkellä NiP on maailmanrankingin sijalla yhdeksän, joten on mielenkiintoista nähdä, miten kielenvaihdos vaikuttaa joukkueen suoriutumiseen tositilanteessa.

Virolainen ei ollut Ninjas in Pyjamasin -organisaation vuoden ensimmäinen muutos heidän CS-joukkueessa, sillä viime keväänä joukkueeseen siirtyi maailmanluokan tulivoimaa tarjoavat ruotsalaistähti Ludvig “Brollan” Brolin. Vaikka Brolin toi joukkueeseen paljon kaivattua muutosta, ei sen koettu olevan vielä tarpeeksi, jonka seurauksena mukaan hankittiin Virolainen.

Itse Ninjas in Pyjamas -organisaation operatiivinen johtaja Jonas “calc” Gundersen on myös kommentoinut, että Virolaisen hankinnan taustalla oli pitkälti myös joukkueen kokoonpanon kehityksen totaalinen pysähtyminen. Tämä näkyi siinä, että isoja pokaaleja NiP ei ole hyvistä suorituksista huolimatta nähnyt hetkeen lainkaan.

Uusi Ninjas in Pyjamas -joukkueen kokoonpano koostuu Hampus “hampus” Poserista, Fredrik “REZ” Sterneristä, Patrick “est3tag” Hansenista, Ludvig “Brollan” Brolinista, Aleksi “Aleksib” Virolaisesta ja Daniel “djL” Narancicista. Näistä Virolainen tulee toimimaan pelinsisäisenä johtajana ja Narancic joukkueen valmentajana.

Lisäksi organisaatioon kuuluvat Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora, joka on tällä hetkellä penkitettynä ja Nicolai “dev1ce” Reedtz, joka on toistaiseksi tauolla pelaamisesta. Reedtzin tauon oletetaan päättyvän lähitulevaisuudessa, mutta tarkkaa paluupäivämäärää ei olla kerrottu julkisuuteen. Kun paluun aika koittaa, ei Reedtzin uskota kuitenkaan enää pelaavan Ninjas in Pyjamasin paidassa, vaan siirtyvän kohti uusia haasteita.

Odotukset olivat NiP-siirtoa vastaan

Ennen Ninjas in Pyjamas -siirron vahvistumista suurin osa asiantuntijoista oletti, että Virolainen joutuu todennäköisesti hakemaan vauhtia jostain kymmenen parhaan joukkueen ulkopuolelta.

Tähän suuria tekijöitä olivat Virolaisen korkea hintalappu ja yleisesti se, että ykköskorin CS-joukkueet eivät vaikuttaneet halukkailta toteuttamaan näin ison luokan siirtoja. Lähes kaikki toisin sanoen olettivat sitä, että Virolainen istuisi penkitettynä ainakin läpi syyskauden ennen kuin siirto olisi taas mahdollinen talvitauon aikana.

Monet esports-fanit ovat olleet Virolaisen penkityksestä lähtien kiinnostuneita siitä, mihin hänen tiensä vie seuraavaksi. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että Virolaisen tulevista seuroista ollaan lyöty paljon vetoa erinäisillä sivustoilla. Asiasta omalla esport-sivullaan kertoo myös Vedonlyontisivustoni.com, joka arvostelee vedonlyöntisivustoja, jonka mukaan vedonlyönti tällaisista esports-kohteista on yleistynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Hieman vastaavaa käyttäytymistä oli nimittäin Vedonlyontisivustoni.comin ammattilaisten mukaan myös silloin, kun Virolainen siirtyi vuoden alussa G2:n organisaatioon.

Virolainen tulee näillä näkymin debytoimaan Ninjas in Pyjamasin paidassa lokakuun alkupuolella parin viikon päästä.

Tällöin 4.-9. lokakuuta Maltalla järjestetään majoreiden karsinnat, joissa Ninjas in Pyjamas pelaa ensimmäisen virallisen ottelunsa Virolaisen sopimuksen jälkeen. Samassa lohkossa NiPin kanssa pelaavat muun muassa Astralis, FaZe, Cloud9 ja G2. Tämä on Virolaiselle todellinen näytönpaikka uudessa organisaatiossa, sillä hän kohtaa NiPin kanssa jo alkulohkossa edellisen joukkueensa G2:n.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment