Skip to content Skip to footer

Parhaat äänikirja-applikaatiot Suomessa

Äänkirjoista on tullut viime vuosina uskomattoman suosittuja, ja niiden kuntelemismahdollisuuksia älypuhelimen kautta on ollut tarjolla suuri määrä.

#1 Storytel-sovellus

Storytel on Pohjoismaiden markkinoiden suurin striimauspalvelu, jossa on äänikirjoja. Heillä on laajin valikoima kirjoja, sekä e-kirjoina että ääni-kirjoina, ja heidän sovelluksensa tarjoaa myös monia hienoja ominaisuuksia, jotka tekevät äänikirjojen kokemisesta vielä parempaa.

Voit esimerkiksi ladata äänkirjoja offline-lukua varten, joten voit ottaa kirjat mukaan esimerkiksi lomamatkallesi. Voit myös laittaa päälle uniajastimen, jotta et missaisi yhtään kohtaa kirjasta kun nukahdat. Saat myös suosituksia uusista kirjoista perustuen niihin otsikoihin, joita olet aiemmin lukenut tai lisännyt digitaaliseen kirjahyllyysi.

Voit kokeilla Storyteliä ja Storytelin sovellusta ilmaiseksi 14 päivän ajan avaamalla käyttäjätilin heidän nettisivullaan. Kokeilujakso ei ole sitova, ja saat pääsyn kaikkiin ominaisuuksiin Storytelin sovelluksessa.

#2 – Nextory-sovellus

Nextory on toinen suuri striimauspalvelu, jossa on ääni- ja e-kirjoja, ja joka on saatavilla suomessa. Täältä löydät myös laajan valikoiman ääni- ja e-kirjja. Kaikki inspiroivista elämäkerroista jännittäviin salapoliisiromaaneihin.

Nextorylla on myös hyödyllinen sovellus, jota voit käyttä iOs (iPhone)- ja Android-laitteilla. Siinä on saatavilla älykkäitä ominaisuuksia, kuten se, että voit ladata kirjoja offline-lukua varten, ja voit kuunnella/lukea kirjoja ilman interneyhteyttä.

Nextorylla on erilaisia tilausvaihtoehtoja riippuen tarpeistasi. Voit kuitenkin kokeilla myös sitä ilmaiseksi 14 päivän ajan.  Et sitoudu mihinkään. Sinun ei siis tarvitse jatkaa tilaustasi kokeilujakson jälkeen.

#3 – Bookbeat

Bookbeat on kolmas striimauspalvelu, jossa on suomenkielisiä ääni- ja e-kirjoja. Täältä löydät laajan valikoiman yli 10000 äänikirjaa ja e-kirjaa monissa eri kategorioissa. Tilaamalla voit – kuten Nextoryssa ja Bookbeatissa  – lukea/kuunnella rajoittamattomasti suurta valikoimaa.

Bookbeatilla on myös sovellus iOs- ja Android-laitteilla älykkällä ominaisuuksilla, kuten lataus offline-käyttöön. Lisäksi Bookbeat tarjoaa myös halvemman tilauksen kuin Storytel.

Bookbeatia voit kokeilla ilmaiseksi 14 päivää. Myöskään tähän ei sisälly sitoumuksia, joten sinun ei tarvitse jatkaa tilaustasi kokeilujakson jälkeen.

#4 – Audible

Audible on todennäköisesti maailman suurin äänikirjasovellus, jonka omistaa monikansallinen yritys, Amazon. Heidän valikoimissaan on paljon enemmän kirjoja kuin esimerkiksi Storytelilla. Haittapuolena on se, että suurin osa äänikirjoista on englanniksi, mutta jos voit elää sen kanssa, Audible on todella hyvä vaihtoehto.

Voit kokeilla Audiblea ilmaiseksi 30 päivää, jonka jälkeen se maksaa n. 6-7 euroa kuukaudessa. Se antaa sinulle yhden täysin ilmaisen kirjan joka kuukausin, jonka lisäksi voit ostaa kirjoja, joita haluat lukea hyvin kilpailukykyisin hinnoin.

#5 – Audiobooks-sovellus

Audiobooks on ihan niin kuin Audible, kansainvälinen äänikirjojen striimauspalvelu. Kuten Audiblesta, myös täältä löydät valtavan valikoiman äänikirjoja (125000 äänikirjaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi Storytelilla). Mutta kuten Audiblessa, myös täällä on ainoastaan äänikirjoja, ja monet niistä ovat englanninkielisiä.

Kuten Audiblessa, myös täällä voit valita yhden äänikirjan kuukaudessa (mutta saat sen omaksesi lopullisesti – vaikka keskeyttäisit tilauksesi). Voit kokeilla Audiobooksia ilmaiseksi 30 päivää (saat siis ensimmäisen äänikirjasi täysin ilmaiseksi).


Nämä ovat viisi parasta äänikirjasovellusta Suomessa. Jos mikään niistä ei tee sinua onnelliseksi, kukaan ei voi sitä tehdä. Kokeile niitä, sillä ne ovat kaikki testattavissa ilmaiseksi rajoitetun ajan.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment