Skip to content Skip to footer

Storytel, Bookbeat vai Nextory – Mikä on paras?

Vierailet sivullamme todennäköisesti siksi, että et ole täysin varma, mikä ääni- ja e-kirjojen striimauspalvelu sinun kannattaisi valita. Olemme koonneet ja tiivistäneet sivuillemme tietoa Storytelistä, BookBeatista ja Nextorysta auttaaksemme sinua valitsemaan sopivimman palvelun.

Vertailimme palveluiden valikoimaa, hintaa ja käyttäjäystävällisyyttä ja tiivistimme lopuksi kaikkia näitä luokkia koskevat tiedot (mene suoraan tiivistelmään).

Valikoima

Ensimmäisenä tarkastelimme kirjavalikoimaa. Jotta vertailu olisi mahdollisimman puolueeton, valitsimme 30 suosituinta kirjaa vuodelta 2016 ja selvitimme, kuinka moni niistä löytyy kustakin palvelusta. Alla näet, kuinka monta 30 kirjasta kukin palvelu tarjoaa.

  • Storytel: 10/30
  • BookBeat: 13/30
  • Nextory: 12/30

Kuten huomasit, kunkin kolmen palvelun valikoimasta löytyy noin kolmasosa 30 suosituimmasta kirjasta. Useimmat kirjoista löytyvät BookBeatin valikoimasta, mutta erot ovat niin pieniä, että niiden perusteella on vaikeaa muodostaa pitävää johtopäätöstä siitä, millä palvelulla on paras valikoima.

Lisäksi kannattaa huomioida, että yllä olevat luvut perustuvat ruotsalaisiin kirjoihin. Jos olisimme lisänneet vertailuun englanninkielisiä kirjoja, tulos olisi näyttänyt erilaiselta, sillä sekä Storytel että BookBeat tarjoavat myös englanninkielisiä kirjoja, toisin kuin Nextory.

(Tasapuolisen kilpailun) voittaja: BookBeat

Hinnat

Seuraavaksi otimme tarkasteluun palveluiden hinnat. Storytel ja BookBeat tarjoavat kukin vain yhden tilausvaihtoehdon, kun taas Nextoryssa voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Kun Nextorysta valitaan vertailuun eniten muiden palveluiden hintoja muistuttava tilausvaihtoehto, hintavertailu näyttää tältä:

  • Storytel: 16,99 €/kk
  • BookBeat: 16,90 €/kk
  • Nextory: 16,99 €/kk

Storytel ja Nextory ovat siis saatavilla samaan hintaan, ja molemmat tarjoavat 14 päivän ilmaisen kokeilujakson. BookBeat tarjoaa kuukauden pituisen ilmaisen kokeilujakson, ja se maksaa vain 16,90 € kuukaudessa.

Nextoryn kaksi muuta tilausvaihtoehtoa ovat Hopea-tilaus hintaan 13,99 €/kk ja Perhe-tilaus alkaen 19,99 €/kk. Hopea-tilaus tuo saataville vain yli kuusi kuukautta vanhoja kirjoja. Perhe-tilauksella voit striimata kirjoja jopa neljällä laitteella yhtä aikaa.

Vaikka kaikkien kolmen palvelun tilausvaihtoehdot maksavat suurin piirtein saman verran, BookBeat on tämän luokan voittaja, sillä se tarjoaa kuukauden pituisen ilmaisen kokeilujakson.

Voittaja: BookBeat

Käyttäjäystävällisyys

Valikoiman ja hintojen jälkeen on aika ottaa käyttäjäystävällisyys lähempään tarkasteluun. Tietyn palvelun helppokäyttöisyys tai käytön vaikeus voi riippua hyvinkin paljon käyttäjästä. Yritimme kuitenkin olla mahdollisimman objektiivisia tarkastellessamme palveluiden suunnittelua ja toimintaa sekä palveluiden käyttämiä alustoja.

Suunnittelu

Kaikki kolme palvelua ovat suunnittelun puolesta erittäin käyttäjäystävällisiä. Kaikkien kolmen toiminta on helppo ymmärtää ja kaikkia on yksinkertaista käyttää. Siksi onkin vaikeaa nostaa esille yksi voittaja, jos arvioidaan vain suunnittelua.

Toiminnot

Kaikki palvelut tarjoavat käyttöön useita erilaisia toimintoja. Voit esimerkiksi ladata ääni- ja e-kirjoja omalle laitteellesi kuunnellaksesi tai lukeaksesi niitä offline-tilassa. Kaikki tarjoavat myös nukahtamistoiminnon, ja sovellusten ulkonäköä (esimerkiksi kirjainkokoa) voi muokata e-kirjojen lukemista varten.

Alusta

Jotta voit käyttää palveluja, sinun on ensin ladattava sovellus älypuhelimeesi, minkä jälkeen voit kuunnella ja lukea kirjoja. Kaikki kolme palvelua tarjoavat sovelluksen sekä Androidille että iOS:lle, mutta vain Storytel tarjoaa sovelluksen myös Windows-älypuhelimille.

Näin ollen Storytel on voittaja tässä luokassa, sillä se on palveluista ainoa, joka tarjoaa sovelluksen myös Windows-puhelimille.

Voittaja: Storytel

Tiivistelmä

Kukin striimauspalvelu voittaa yhden luokan, ja siksi on vaikeaa valita testimme lopullinen voittaja.

Se, mikä palvelu sinun kannattaa valita, riippuu pitkälti omista tarpeistasi. Jos et välttämättä tarvitse uusimpia kirjoja valikoimaasi tai jos koko perheesi haluaa käyttää palvelua, voi Nextory olla oikea valinta sinulle. Jos sinulla taas on Windows-puhelin, sinun kannattaa valita Storytel.

Valikoiman suhteen on vaikea päättää, mikä palvelu tarjoaa eniten ja parhaita kirjoja. Hyvä keino onkin kokeilla itse eri palveluja, jolloin saat hyvän yleiskuvan palveluista ja sinun on helpompi löytää sinua eniten miellyttävä vaihtoehto. Kaikki kolme palvelua tarjoavat 14 päivän ilmaisen kokeilujakson ilman sitoumusta. Voit siis irtisanoa tilauksen 14 päivän jälkeen, jos sinua ei enää kiinnosta käyttää palvelua, etkä maksa mitään palvelun käytöstä kokeilun aikana.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment