Skip to content Skip to footer

PC-markkinat laskussa 29% vuoden ensimmäisellä neljänneksellä  

PC-markkinat ovat kohdanneet taas yhden pettymykseksi päätyneen vuosineljänneksen. Kansainväliset toimitukset olivat 29% verrattuna viime vuoteen IDC:n raportin mukaan.

Ennakkotietoihin perustuva raportti kertoo, että tammikuun ja maaliskuun välillä myytiin yhteensä 56,9 miljoonaa yksikköä, joka on 23,3 miljoonaa vähemmän kuin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Kaikki suurinta tietokonemyyjää kokivat kaksinumeroisen pienenemisen tuloksessaan verrattuna vuoteen 2022. Applen oli suurin 40,5%.  

Lenovo jatkoi globaalin markkinoiden johtajan paikalla 12,7 miljoonalla yksiköllä ja 22,4% markkinaosuudella. HP puolestaan oli toisena 12 miljoonalla toimituksella ja 15,8% markkinaosuudella, kun taas Dell oli kolmas 9,5 miljoonalla yksiköllä ja 13,7% osuudella. Apple oli vasta neljäs 4,1 miljoonalla ja 7,2% osuudella, Asus viides 3,9 miljoonalla ja 6,8% osuudella. 

Viimeisin tietokonealan vajoama johtuu pienentyneestä kuluttajien kysynnästä, liiallisesta inventaariosta sekä epävakaasta talouden tilasta. Tulevat kuukaudet eivät nekään näytä hyviltä vaan IDC:n asiantuntijat ennustavat paluuta kasvuun vasta vuoden lopussa. Show CommentsClose Comments

Leave a comment