Skip to content Skip to footer

PIRSKAHTELEVA RAPARPERIAPERITIIVI

Pirskahteleva raparperiaperitiivi on ihastuttavan kesäinen alkujuoma. Mutta sopii se myös täytekakun kaveriksi. Tai muuten-vaan-juomaksi.

Vielä yksi raparperipäivitys tähän sesonkiin ja sitten jätämme tämän raaka-aineen hetkeksi rauhaan… Teimme aiemmin vaniljalla pehmennettyä raparperimehua, ja se oli niin hyvää, ettei litran verran tiivistettä ollutkaan kovin pitkäikäinen määrä mehua. Koska raparperisesonki on sopivasti vielä käynnissä, keitin uuden erän samalla reseptillä. Uudesta mehuerästä tuli huomattavasti punaisempaa, koska käytin vain punaisempia varren osia mehuun.

Juhannusvalmisteluja tehdessä tuli mieleen, että punaisesta mehusta saisi hyvän pohjan kuohuviinidrinkille. Hetken mietinnän päästä juoma jalostui pirskahtelevaksi raparperiaperitiiviksi, jossa on raparperimehua ja proseccoa eli pirskahtelevaa italialaista valkoviiniä. Alkoholitonta juomaa varten proseccon voi korvata maustamattomalla kivennäisvedellä. Tämä kesäinen aperitiivi on juhannusvieraiden testaama ja hyväksi toteama!

Pirskahteleva raparperiaperitiivi sopii kesäisiin juhlahetkiin!

Juoma sopii myös viimeksi postaamamme ruusu-vadelmakakunkanssa – tai ihan muuten vaan. Juomaan käytettävä prosecco saa mielellään olla puolikuivaa, pirteää ja hedelmäistä. Itse käytimme Pasqua Sanzeno Proseccoa (Alkon hinta 8,98 €), jonka sitruksisuus sopi loistavasti raparperimehun aromeihin. Kippis sinne teillekin 🙂

Pirskahteleva raparperiaperitiivi
(kahdeksalle)

  • 2,5 cl raparperimehutiivistettä
  • 0,75 l proseccoa

1. Mittaa raparperimehu kuohuviinilasien pohjalle.
2. Täytä lasit kylmällä proseccolla juuri ennen tarjoilua.
3. Tarjoile ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment