Terveys October 2, 2021
533Views 0Comments
Vadelma-mascarponevaahdolla täytetty kakku on kostutettu aromikkaalla ruusuvesisiirapilla. Koristeeksi sopivat sesongin tuoreet marjat, mikä näin alkukesästä tarkoittaa tietenkin mansikoita! Kesäillan herkku on täydellinen tarjottuna pirskahtelevan raparperi-valkoviinidrinkin kanssa (ohje ja kuva tulossa).
Ihanan ruusu-vadelmakakun resepti osui vastaan jo keväällä Glorian ruoka & viini -lehden pääsiäisnumerossa. Silloin emme päässeet kakkua kokeilemaan, mutta se on odotellut mielessä siitä asti. Juhannus oli mainio hetki tarjota tätä herkän alkukesän makuista kakkua, mutta yhtä hyvin kakku sopii kaikkiin kesän juhliin.
Kakun pohjasta tuli sekä mehevä että maukas ja sen rakenne oli sopivan tiivis ja samalla pehmeä. Kakkupohjaksi ihan parhaiden joukossa! Ruusuveden ja vadelman yhdistelmä oli erittäin toimiva (eikä ollenkaan liian parfyymimainen) ja mascarponen kanssa aivan suussa sulava. Kaiken kaikkiaan aromit olivat hyvin italialaiset, mutta se ei ole ollenkaan huono juttu.
Seuraavaksi kakkua kokeilemme, kun villivadelmat ja karhunvatukat ovat kypsiä. Näiden yhdistelmä peittoaa varmasti pakastevadelmat ja mansikat, jotka olivat hyviä ja maukkaita, mutta eivät vielä ihan napakymppi. Ehkä myös valkoherukoita voisi kokeilla… Myös pohjasta saatamme tehdä jonkin muunnoksen erilaisilla mauilla. Joka tapauksessa mahtava kakku, kannattaa kokeilla!
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 kakkuvuokaa (halkaisijaltaan 20-22 cm).
2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jogurtti ja ruusuvesi.
4. Jaa taikina vuokiin, ja paista kakkuja 50-60 minuuttia.
5. Valmista ruusuvesisiirappi kakkujen paistuessa: kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Anna liemen pulpahtaa muutaman kerran, ja ota kattila liedeltä. Lisää ruusuvesi ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
6. Ota kakut uunista ja jäähdytä niitä vuoissa 10 minuuttia.
7. Kumoa lämpimät kakut työpöydälle. Pistele kakkupohjiin reikiä puisella varrastikulla. Valele pohjat ½ dl:lla ruusuvesisiirappia. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.
8. Valmista täyte. Puserra vadelmat siivilän läpi ja siirrä ne sivuun odottamaan. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Vaahdota mascarpone ja ruusuvesisiirappi toisessa kulhossa. Lisää vadelmasose mascarponevaahtoon. Yhdistä vaahdot ja sekoita sileäksi.
9. Kokoa kakku. Noista toinen kakkupohja tarjoiluastiaan. Ota puolet täytteestä ja levitä se kakkupohjalle. Asettele puolet tuoreista marjoista vaahdon päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja paina kevyesti. Lusikoi loppu vaahto kakun pinnalle. Jos tarjoat kakun saman päivänä koristele se lopuilla marjoilla.
10. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun seuraavana päivänä koristele se marjoilla vasta ennen tarjoilua.
11. Valuta loppu ruusuvesisiirappi kakun päälle tai laita se tarjolle pienessä kannussa. Nauti hyvässä seurassa!