Skip to content Skip to footer

SILLIÄ PERUNAPIZZALLE

Perunapizzaa ja silliä Neitsytperunafestivaalien kunniaksi. Herkullista ja suorastaan uusien perunoiden juhlaa!

Viikonloppuna (12.-13.6.) juhlitaan Turussa jälleen Neitsytperunafestivaaleja. Tällä kertaa teimme neitsytperunoille kunniaa valmistamalla herkullisia ja gluteenittomia perunapizzoja, jotka kruunasimme tomaattisillillä.

Neitsytperunan kypsennystä.

Perunapizzaan valitsimme solisti-lajikkeen, koska se on maukas ja kiinteä varhaisperunalajike. Keitimme huolellisesti pestyt perunat ensin hyvin suolatussa vedessä ja paistoimme kypsät perunat vielä öljyssä kauniin ruskeiksi.

Perunapizzaan tuli myös buffalomozzarellaa ja parmesaania.

Pizzapohjasta teimme gluteenittoman käyttämällä leivontaan perunajauhoa, teff-jauhoa ja tummaa riisijauhoa. Taikinaa oli helppo käsitellä, ja pohjien rakenne onnistui kohtuullisen hyvin. Esipaistaminen varmisti, etteivät pohjat jääneet keskeltä taikinamaisiksi.

Kullanruskeat neitsytperunat saivat kontrastia raikkaasta kevätsipulista.
Tuore tilli ja uudet perunat – toimii myös pizzassa!

Kauniin värisiksi paistettujen pizzojen päälle silputtiin vielä tuoretta tilliä. Perunapizzat tarjoiltiin tomaattisillin kera. Varhaisperunaa, kevätsipulia, tilliä ja silliä – klassikkomakuja, jotka sopivat hyvin yhteen. Makuammuntaa toivottaa maukasta kesän alkua! Muistakaa herkutella Neitsytperunoilla.

Gluteeniton perunapizza sillillä
(4 pientä)

Gluteeniton pizzapohja:

  • 1½ dl perunajauhoa
  • 1½ dl teff-jauhoa
  • 1½ dl tummaa riisijauhoa
  • ½ tl ksantaania
  • ½ tl psylliumia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 tl kuivahiivaa
  • 1/4 dl öljyä
  • 2 dl vettä

Päälle:

  • 12 neitsytperunaa
  • öljyä
  • 150 g ranskankermaa
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 150 g mozzarellaraastetta
  • 1 pkt buffalomozzarellajuustoa
  • tilliä
  • 2 kevätsipulia
  • tomaattisilliä

1. Tee ensin pizzapohja. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää öljy ja noin 40-asteinen vesi. Sekoita taikina ja vaivaa sitä hetki. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä sillä aikaa, kun valmistelet pizzan täytteet.
2. Pese neitsytperunat huolellisesti. Keitä perunat kiehuvassa vedessä runsaassa suolassa (3 tl suolaa/litra vettä) kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä ilman kantta. Siivuta perunat noin 1½ cm paksuisiksi. Kuumenna paistinpannussa hieman öljyä ja ruskista perunat kevyesti.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Raasta parmesaanijuusto, leikkaa buffalomozzarella siivuiksi ja pilko kevätsipuli.
4. Jaa pizzataikina neljään osaan. Taputtele taikinanpalat riisijauhon avulla ohuiksi pohjiksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Esipaista pohjia noin 2 minuuttia ja ota pohjat jäähtymään.
5. Levitä pohjien päälle ranskankermaa, tillisilppua ja puolet parmesaaniraasteesta. Asettele buffalomozzarellasiivut ja paistetut perunat pizzan päälle. Lisää pilkottu kevätsipuli ja loput parmesaanista. Lisää vielä lopuksi mozzarellaraaste. Paista pizzat kauniin väriseksi. Ripottele valmiiden pizzojen päälle tillisilppua.
6. Tarjoile perunapizza tomaattisillin kanssa ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment