Terveys August 2, 2021
886Views 0Comments
Maapähkinää ja kaakaota täydellisessä liitossa mehevässä, puolialastomassa suklaakakussa. Tätä taivaallista kakkua ei kannata jättää vartioimatta ikkunalaudalle!
Leipomisinspiraatio herää joskus oudoista lähtökohdista. Tällä kertaa riitti jääkaapissa havaittu avattu maapähkinävoipurkki. Suklaan ja maapähkinän yhdistelmää olemmekin kokeilleet aikaisemmin maapähkinävoitäytteisiä suklaakonvehteja tehdessämme. Makuyhdistelmä on loistava, joten sitä täytyi ehdottomasti kokeilla hieman erilaisessa yhteydessä.
Pikaisen reseptinetsinnän avulla löysin mielenkiintoisen kakkuohjeen, jota käytin omaan maapähkinävoi-suklaakakkuuni hieman muokattuna ja riisuttuna.
Täyteläiseen ja mehevään suklaakakkupohjaan tulee reilusti kaakaojauhetta. Kakkuvuokina käytin kahta pientä irtopohjavuokaa, joiden avulla saa tehtyä näyttävän ja korkean kakun. Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jonka voi vielä öljytä, jotta kakku irtoaa siitä helposti.
Kakkupohjat kohosivat hyvin – ehkä turhankin hyvin, koska pinta hieman halkeili. Jäähtyessään pohjat onneksi kuitenkin tasoittuivat.
Maapähkinävoikuorrutetta tehdessä maitoa kannattaa lisätä massaan ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkata kunnes koostumus on sopivan paksua, mutta silti valuvaa. Tomusokeri kovettuu kakun kuorrutteessa tovin kuluttua ja auttaa sitä pysymään muodossaan.
Maapähkinävoi-suklaakakku katoaa kakkulautaselta hyvässä seurassa vauhdilla – varsinkin kahvin kanssa nautittuna. Kakku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, kunhan ei vain ole maapähkinöille allerginen.