Skip to content Skip to footer

Viaplay vai Netflix – kumpi on parempi?

Useimmat meistä haluavat katsoa elokuvia ja sarjoja kun siihen on aikaa. Striimauspalvelun, kuten Viaplay ja Netflixtilaaminen onkin helppoa. Mutta mikä on paras ja mikä palvelu sinun pitäisi valita? Me autamme sinua. Alapuolella olemme tehneet vertailun kahden palvelun välillä koskien niiden valikoimaa, hintaa ja käyttäjäystävällisyyttä.

Valikoima

Tärkein ja relevantein tekijä palveluita verratessa on niiden tarjonta. Molemmissa palveluissa on laaja valikoima elokuvia ja sarjoja monista eri kategorioista ja genreistä.

Tehdäksemme reilun vertailun, olen valinnut käytettäväkseni IMDb:n (International Movie Database) listan vuoden 2014 suosituimmista elokuvista. Sen jälkeen olen tutkinut, kuinka mone t50 elokuvasta ovat saatavilla Viaplayssa ja Netflixissä. Tämä sama on tehty sarjoille, ja sitä varten olen käyttänyt listaa suosituimmista sarjoista.

Elokuvat

 • Viaplay: 12/50 elokuvasta IMDb:n vuoden 2014 parhaat -listalta
 • Netflix: 10/50 elokuvaa IMDb:n vuoden 2014 parhaat –listalta

Viaplassa ei ole ainoastaan eniten elokuvia listalta, vaan myös laaja valikoima pohjoismaisia elokuvamenestyksiä, koska se on ruotsalainen palvelu. Netflix ei ole yhtä vahva tässä kategoriassa.

Sarjat

 • Viaplay: 11/50 sarjaa IMDb:n suosituimpien sarjojen listalta
 • Netflix: 26/50 sarjaa IMDb:n suosituimpien sarjojen listalta

On myös tärkeää huomata, että Netflixissä on laaja valikoima alkuperäissarjoja ja –elokuvia, joihin muista palveluista ei ole pääsyä. Toisaalta Viaplayssa on laaja valikoima pohjoismaisia sarjoja ja ohjelmia, joita Netflix ei tarjoa.

Voittaja: Netflix

Hinta

Molemmat palvelut antavat sinun valita muutaman eri tilausvaihtoehdon väliltä. Vertaillaksemme näitä kahta palvelua olemme valinneet kaksi tilausta, jotka vastaavat toisiaan

Viaplay tarjoaa kaksi tilaustapaa. Toinen niistä maksaa 9,99 euroa/kuukausi ja antaa sinulle pääsyn laajaan valikoimaan elokuvia ja sarjoja HD-laadulla. Toinen tilaustapa antaa sinulle tämän lisäksi mahdollisuuden katsella palvelun kattavaa urheiluvalikoimaa ja urheilutapahtumia 29,99 euron kuukausihinnalla. Molemmilla tilaustavoilla voit striimata kahdella laitteella samanaikaisesti.

Netflix antaa sinulle mahdollisuuden valita kolmesta eri tilausvaihtoehdosta. Tilaushinnat ovat seuraavat: 7,99 euroa/kuukausi (striimaus yhdellä laitteella SD-laadulla), 9,99 euroa/kuukausi (striimaus kahdella laitteella samanaikaisesti HD-laadulla) ja 13,99 euroa/kuukausi (striimaus neljällä laitteella samanaikaisesti ultra-HD-laadulla

Kaksi toisiaan vastaavaa tilausta vastaavat täysin toisiaan, ja ne molemmat maksavat 9,99 kuukaudessa. Palveluiden hinnoissa ei ole eroa.

Voittaja: Tasapeli

Käytettävyys

Ehkä ratkaisevin tekijä vertailussa on palveluiden käytön helppous. Huomioon on otettava muutamia seikkoja käytettävyyttä vertaillessa. Asiat, joita olen valinnut tarkasteltavaksi lähemmäksi ovat: laitteet, kotisivu, haku ja kategoriat.

Laitteet (yhteensopivuus)

Tärkeä osa käyttömukavuutta on se, kuinka saavutettava palvelu on. Siis millä laitteilla palvelussa on mahdollista striimata. Sekä Netflixillä että Viaplaylla onn applikaatiot tietyille laitteille.

Viaplay

 • Smart-TV (Samsung, LG, Panasonic)
 • Apple-TV
 • Chromecast
 • Playstation
 • Xbox
 • Android
 • iOS

Netflix

 • Smart-TV (Samsung, LG, Panasonic, Phillips, Grundig, Sony, Toshiba)
 • Apple-TV
 • Chromecast
 • Playstation
 • Wii
 • Xbox
 • Android
 • Windows
 • iOS

Netflixillä on pieniä etuja Viaplayhin verrattuna, sillä Netflix on saatavilla useammille laitteille. Viaplayta voi kuitenkin striimata suurimmalla osalla yleisimmistä ja suosituimmista laitteista.

Voittaja: Netflix

Käyttöliittymä

Alustan käytettävyys on yksi trkeimmistä asioista tehtäessä loppupäätelmää palvelun käyttäjäystävällisyydestä. Olemme tutkineet molempien palveluiden käytettävyyttä verkkosivulla ja applikaatiossa.

Palveluiden välillä on joitakin eroja niiden suunnittelussa, mutta pääasiassa molemmat niistä ovat hyvin selkeitä. Kotinäytöltä voit nähdä mitä elokuvia ja sarjoja olet katsonut viime aikoina, jotta voisit jatkaa siitä, mihin jäit. Tämän kategorian alta löydät kattavan valikoiman elokuvia ja sarjoja genren mukaan lajiteltuina.

Voittaja: Tasapeli

Haku ja kategorisointi

Hakumahdollisuus Viaplayn ja Netflixin välillä vaiihtelee, mutta niillä on käytännössä sama ominaisuus. Viaplaysta voit löytää alasvetovalikon alkamalla kirjoittaa hakukenttään. Netflixissä tulokset lajitellaan kuten aloitussivulla. Täten emme näe suuria eroja hakutuloksissa.

Kategorisoinnin tapauksessa erot ovat suurempia. Netflix on jaotellus sisältönsä muutamaan erilaiseen ja spesifiin kategoriaan, mikä tekee sen hakutoiminnosta tehokkaamman. Tämä tarkoittaa sitä että etsiessäsi elokuvia ja sarjoja, joita ei löydy Netflixistä, sinulle suositellaan automaattisesesti muita elokuvia ja sarjoja. Viaplay jääkin siis hieman jälkeen hakutoiminnolla, joka ei toimi yhtä älykkäästi.

Voittaja: Netflix

Johtopäätös

Netflix on vertailun lopullinen voittaja. Tämä johtuu sen innovatiivisesta hakutoiminnosta ja kategorisoinnista sekä mahtavasta valikoimasta alkuperäistuotantoja ja mahdollisuudesta valita useamman tilausvaihtoehdon väliltä. Viaplay on kuitenkin ylivoimainen suomalaisen elokuvan ja tosi-TV:n kanssa. Tämän lisäksi Viaplaylla on enemmän blockbuster-elokuvia.

Jos olemme rehellisiä, molemmat palvelut ovat huippuluokkaa ja ratkaiseva tekijä niiden väliltä valitessa on se, mitä juuri sinä etsit. Jos haluat uusia elokuvia ja suomalaisen valikoiman, valintasi on Viaplay. Jos etsit todella hyvää hakutoimintoa, enemmän kategorioita ja laajaa valikoimaa alkuperäisiä materiaaleja, valitse tällöin Netflix.

Nyt onkin sinusta kiinni, minkä striimauspalvelun haluat valita. Jos olet edelleen epävarma, voit kokeilla molempia palveluita. Voit kokeilla sekä Viaplayta ilmaiseksi 14 päivän ajan että Netflixiä ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Jos haluat kokeilla Viaplayta, voit kokeilla sitä ilmaiseksi 14 päivää alla olevasta linkistä. Et sitoudu mihinkään jatkotilauksiin.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment