Skip to content Skip to footer

Viaplayn 10 parasta leffaa

Viaplay on yksi Suomen suosituimmista netin suoratoistopalveluista, joka tarjoaa laajan valikoiman live-urheilua, sarjoja ja leffoja. Palvelun elokuvatarjonta sisältää suuren valikoiman uusia hittileffoja ja perinteisiä klassikoita. Tarkastelimme lähemmin palvelun leffatarjontaa ja valitsimme alle 10 parasta elokuvaa tarkasteluun.

Captain America: Civil War

Captain America: Civil War on vuonna 2016 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen psykologinen toimintatrilleri ja supersankarielokuva, joka perustuu Marvel Comicsin sarjakuvahahmoon Kapteeni Amerikka. Elokuvassa ryhmä metsästää terroristia Nigeriassa, mutta takaa-ajo Lagosin kaduilla johtaa viattomiin kuolonuhreihin. Yhdysvaltojen ulkoministeri ilmoittaa Tony Starkille alias Iron Manille, että useat YK:n jäsenvaltiot ovat laatineet sopimuksen, jolla supersankarit alistetaan järjestön alaiseksi iskuryhmäksi.

Myös Avengersien on allekirjoitettava sopimus tai ”jäätävä eläkkeelle”. Erimielisyydet kansainväliseen valvontaan alistumisesta jakavat kostajat kahteen ryhmittymään, joista Steve Rogersin johtama vastustaa valvontaa ja Tony Starkin johtama kannattaa sitä.

Elokuva on jatko-osa elokuville Captain America: The First Avenger ja Captain America: The Return of the First Avenger sekä Marvel Cinematic Universen (MCU) kolmastoista elokuville.

Wild – Villi vaellus

Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Jean-Marc Valléen ohjaama draamaelokuva, joka perustuu Cheryl Strayedin muistelmiin Villi vaellus vuodelta 2012. Elokuva kertoo vahvan kasvutarinan, joka perustuu menestyskirjaan ja kirjailija Cheryl Strayedin omakohtaisiin kokemuksiin. Pääosissa nähdään Oscar-voittaja Reese Witherspoon. Vuosien levottomuus, huumeriippuvuus ja avioliiton hajoaminen ajavat Cherylin tekemään yllättävän päätöksen ja hän päättää lähteä kävelemään Meksikon rajalta Kanadan rajalle ulottuvaa Pacific Crest Trail-vaellusreittiä sadan päivän ajan rinkka selässä.

Cheryl on myös menettänyt äitinsä nuorena, jolloin myös vahvat perhesiteet katkesivat ja hän jäi ajelehtimaan tyhjän päälle. Mielessään muistot äidistään, amatöörivaeltajana hän tekee elämänsä merkittävimmän matkan. Kuvitelmat sielukkaasta itsensä etsimisestä vaihtuvat lihaskipuun, hiertymiin ja kovaan fyysiseen väsymykseen, mutta kehon vahvistuessa myös mieli vahvistuu. Hän päättää, ettei menneisyyden tuskat saa olla esteenä ja hän suuntaa päättäväisesti eteenpäin.

Liisan seikkailut peilimaailmassa (Alice Through the looking glass)

Liisan seikkailut peilimaailmassa on Disney-elokuva, joka perustuu Lewis Carrollin kirjoittamaan lasten fantasiaromaaniin. Elokuva sai ensi-iltansa 25.5.2016. Elokuvassa Liisa on viettänyt kolme vuotta meri kapteenina isänsä jalanjäljissä seilaten maailman meriä. Lontooseen palattuaan hän löytää taikapeilin ja matkaa taaksepäin ajassa pelastaakseen Hullun Hatuntekijän (Johnny Depp).

Liisa huomaa kuitenkin, miten aiemmat tapahtumat ovat muokanneet hänen ystäviensä ja vihollistensa elämää. Hatuntekijä on menettänyt paljoutensa, joten Mirana lähettää Liisan lainaamaan Kronosfääriä, joka on Suuren Kellon kammiossa säilytettävä metallinen pallo, joka antaa kaikelle ajalle voimaa. Näin ollen Liisa ryhtyy vaaralliseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen Hatuntekijän. Liisan seikkailut peilimaailmassa on tarina anteeksiannosta, perheestä ja ystävyydestä.

Viidakkokirja (The Jungle Book)

Viidakkokirja on vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Jon Favreaun ohjaama seikkailuelokuva. Se perustuu Rudyard Kiplingin klassikkolastenkirjaan ja Disneyn vuoden 1967 animaatioelokuvaan, jossa orpo poika varttuu viidakossa susien, karhun ja mustan pantterin kasvattamana. Elokuvassa Mowglin roolissa nähdään uusi tulokas, Neel Sethi.

Scarlett Johanson lainaa äänensä Kaa-käärmeelle, Bill Murray Baloolle ja Bagheeran ääniroolissa on Ben Kingsley. Lupita Nyong’o on Rakshan äänenä ja Shere Khanina kuullaan Idris Elbaa. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 13. huhtikuuta 2016 ja Yhdysvalloissa 15. huhtikuuta 2016. Elokuvan on ohjannut Jon Favreau ja se palkittiin parhaiden erikoistehosteiden Oscarilla vuoden 2017 gaalassa.

Star Wars: The Force Awakens

Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut eeppinen avaruusoopperaelokuva on Tähtien sota -elokuvasarjan seitsemäs osa. jonka on ohjannut J. J. Abrams. The Force Awakens on ensimmäinen osa Tähtien sodan jatko-osatrilogiaa. Elokuva jatkaa tarinaa 30 vuotta Jedin paluun (1983) jälkeen ja seuraa Reyn, Finnin ja Poe Dameronin taistelua Kapinaliiton veteraanien johtaman Vastarinnan riveissä Kylo Reniä ja Galaktisen Imperiumin jäänteistä muodostunutta Ensimmäistä ritarikuntaa vastaan.

Elokuvan avaintekijät löytyvät hiekkaiselta planeetalta, jossa nuori nainen, Rey, elättää itsensä myymällä avaruusalusten romuista vielä käyttökelpoisia osia. Hän törmää Finniin, Ritarikunnan iskusotilaaseen, joka on havahtunut aivopesustaan havaitsemaan olevansa pahan palveluksessa. Alkuperäiset sankarit ovat pariutuneet ja eriytyneet. Sankariteot ovat haalistuneet myyteiksi ja jedien kadottua Voima on jäänyt pahisten yksityisomaisuudeksi. Imperiumin raunioista on noussut uusi galaktinen hirmuvalta.

Concussion

Concussion, eli aivotärähdys kertoo nimensäkin mukaan aivotärähdyksistä ja USA:han muuttaneesta neurologiaan erikoistuneesta lääkäristä Bennet Omalusta, joka ensimmäisenä paljasti CTE-nimisen aivosairauden. Concussion perustuu Jeanne Marie Laskan GQ-lehteen kirjoittamaan Game Brain -artikkeliin. Elokuvan on ohjannut Peter Landesman.

Elokuvassa Omalu saa selville totuuden aivovauriosta amerikkalaisen jalkapallon pelaajilla, jotka kärsivät toistuvista aivotärähdyksistä normaaleissa pelitilanteissa ja alkaa taistella saadakseen asian yleiseen tietouteen, hyökäten samalla koko tuottavaa urheilualaa vastaan. Omalu sai avattavakseen entisen amerikkalaisen jalkapallon pelaajatähden, Mike Websterin. Miehen kuolinsyy vaikuttaa aluksi selvältä, mutta se muuttuu pian mysteeriksi. Omalu päättää pistää omaa rahaansa likoon ratkaistakseen mysteerin.

Spotlight

Spotlight on vuonna 2015 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut Tom McCarthy. Tositapahtumiin perustuva Spotlight sijoittuu vuoden 2001 Bostoniin ja kertoo hienovaraisesti järkyttävän tositarinan synkästä salaisuudesta, jonka monet tiesivät, mutta jota kukaan ei uskaltanut sanoa ääneen.

Elokuvassa sanomalehden reportteritiimi “Spotlight” alkaa tutkia katoliseen kirkkoon kohdistuvia lasten ahdisteluväitteitä ja onnistuvat pitkän tutkimuksen päätteeksi tuoda päivänvaloon vuosikymmeniä jatkunut salailun, johon ovat sekaantuneet ylintä johtoaan myöten niin Bostonin uskonnolliset yhteisöt, lakimiespiirit kuin virkamieskunta. Löydöt tulevat käynnistäneeksi oikean paljastusten sarjan ympäri maailmaa. Elokuvan ohjaaja Tom McCarthy johdattaa katsojat todellisen ja merkittävän rikostutkimuksen jäljille. Elokuva on saanut Kolme Golden Globe -ehdokkuutta ja kuusi Oscar-ehdokkuutta.

Titanic

Kaikkien rakastama ja valtavan suosion saanut Titanic kertoo koskettavan, romanttisen draagisen tarinan köyhän taiteilijan ja kihloissa olevan yläluokan tytön kohtaamisesta höyrylaiva RMS Titanicin neitsytmatkalla. Kun uppoamattomaksi rakennettu alus törmää yöllä jäävuoreen ja alkaa vajota, muuttuu romanssi hyiseksi henkiinjäämistaisteluksi. Elokuvan päähenkilöitä esittävät Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet.

RMS Titanic lähti jäävuoren törmäämiseen katkenneelle neitsytmatkalleen huhtikuussa 1912 ja laivan mukana upposi noin 1500 ihmistä. Aluksen traaginen kohtalo tuotiin valkokankaalle James Cameronin ohjaamana, käsikirjoittamana ja tuottamana joulukuussa 1997 ja Suomessa 16. tammikuuta 1998. Elokuvasta tuli nopeasti valtavan suosittu ja se sai neljätoista Oscar-ehdokkuutta, joista se voitti yksitoista. Titanic oli taloudellisesti maailman menestynein elokuva 12 vuoden ajan.

Eye in the Sky

Brittiläinen trilleri, jonka pääosissa näyttelee Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman ja Barkhad Abdi. Elokuvan on ohjannut Gavin Hood ja se perustuu Guy Hibbert:in käsikirjoitukseen. Elokuvan kuvaukset aloitettiin Etelä-Afrikassa syyskuussa 2014. Eversti Katherine Powell (Helen Mirren) johtaa Lontoosta käsin huippusalaista vakoiluoperaatiota, jonka tarkoituksena on vangita joukko Keniassa majailevia terroristeja.

Seurantakuvista ilmenee, että terroristiryhmä valmistelee massiivista itsemurhaiskua ja komento vangitsemisesta vaihtuu pian käskyksi eliminoida. Kun hyökkäys on alkamassa, havaitsee pilotti Steve Watts pienen tytön myymässä leipää iskualueen reunalla. Jonkun on nopeasti tehtävä päätös voidaanko isku toteuttaa suunnitellusti. Tämän seurauksena molemmat maat joutuvat kansainvälisen kritiikin kohteeksi ja suurennuslasin alle joutuvat modernin sodankäynnin niin monet eri tekijät.

Avain Pakoon (The Shawshank Redemption)

Avain pakoon (The Shawshank Redemption) on vuonna 1994 ensi-iltansa saanut Frank Darabontin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva. Elokuva perustuu Stephen Kingin pienoisromaaniin Rita Hayworth and Shawshank Redemption. Elokuvan pääosissa näyttelevät Tim Robbins (Andy Dufresne) ja Morgan Freeman (Ellis Redding). Elokuva on kuvattu Ohion osavaltion vankilassa. Elokuvassa nuori ja menestyksekäs pankkiiri Andy tuomitaan elinkautiseen vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta.

Hän kohtaa vankilassa julman todellisuuden, mutta myös odottamattoman voimakkaan ystävyyden, joka voisi murtaa muureja. Andy alkaa hiljalleen kaapia suunnitelmaa, jonka myötä kaikki olisi taas hyvin. Aikaa ja kärsivällisyyttä se kuitenkin vaati ja apua Rita Hayworthilta. Avain pakoon on valittu maailman parhaaksi elokuvaksi IMDb.comissa.

Viaplayn parissa aika ei siis tule pitkäksi. Voit katsoa niin monta huippuelokuvaa ilmaiseksi kuin vain kuukauden aikana ehdit. Lisäksi kaikki elokuvat voi ladata tablettiin tai puhelimeen ja katsoa ilman nettiyhteyttä. Ei kun poppareita mikroon lämpiämään ja kotisohvalle leffaa katsomaan!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment