Terveys January 3, 2022
822Views 0Comments
Porkkana-sitrusmehua inkiväärillä ja porkkana-parmesaaniteeleipiä. Tämä voima-aamiainen virkistää kaamoksessa.
Herätys ennen auringonnousua inspiroi tekemän aamiaisen, josta saa energiaa pimeän vuodenajan selättämiseksi. Itsetehdystä tuoremehusta löytyy porkkanaa, appelsiinia, verigreippiä ja inkivääriä. Porkkanan puristejäte hyödynnettiin lisäksi teeleipien taikinassa. Hävikistä herkuksi!
Kaapista esille otetulla mehulingolla syntyi nopeasti porkkanamehua, johon lisättiin sitrusmehuja – appelsiinia ja verigreippiä. Mukaan laitettiin vielä inkivääriä, mikä muutti mehun erityisen herkullisen makuiseksi.
Verigreipin ja appelsiinien puristuksessa syntyvä hedelmäliha kannattaa ehdottomasti lisätä mehun joukkoon. Hedelmälihan kuitu on terveellistä ja tekee hyvä vatsalle.
Porkkana ja jogurtti pitävät teeleivät kosteina. Teeleipiin tulee myös parmesaaniraastetta, joka antaa valmiille leiville ihanan paahteisen aromin.
Aamiaisen jälkeen oli piristynyt olo. Tuoremehu ja lämpimät teeleivät maistuivat herkullisilta, ja inkivääri toi mehuun virkistävää terävyyttä. Aamupalan tekemisessä ei kauaa mennyt. Isoin vaiva oli mehustimen puhdistamisessa, mutta vaivannäkö kannatti. Mehustinta pitäisi ilmeisesti käyttää useamminkin, eikä jättää sitä pölyttymään kaapin perälle. Loistava aamiainen!