Skip to content Skip to footer

OMENA-KARHUNVATUKKAPAISTOS

Omena-karhunvatukkapaistos syntyi ihanan kirpeiden talviomenien innoittamana.

Viikonloppuna laitettiin puutarha talviteloille, ja chilit siirrettiin kasvihuoneesta sisälle, jotta ne eivät palellu kovasti viilenneissä säissä. Samalla lakastuvista pensaista löytyi vielä hiukan karhunvatukkaa. Vanhat, kirpeät talviomenat alkoivat myös olla kypsiä poimittavaksi.

Kanelia omenoille ja vaniljaa karhunvatukoille!

Omena-karhunvatukkapaistos syntyy helposti kirpeistä talviomenoista ja muutamista karhunvatukoista. Paistos makeutetaan vaahterasiirapilla ja ruokosokerilla, mausteeksi sopii kaneli ja vanilja. Kaurahiutalekuoren alla paistos muhii meheväksi.

Karhunvatukka ja kirpakka omena muhivat meheviksi kaurakuoren alla.

Jos haluaa ja pakastimesta löytyy, paistoksen kruunaa vaniljajäätelö tai sitruunasorbetti.

Aivan parasta syksyistä iltapalaherkkkua!

Omena-karhunvatukkapaistos

  • 2 hapokasta talviomenaa
  • kourallinen karhunvatukoita
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl sulaa voita tai margariinia
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 dl isoja kaurahiutaleita
  • ½ tl vaniljasokeria

1. Säädä uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Lohko omenat ja sekoita ne astiassa sokerin ja kanelin kanssa.
3. Voitele uunivuoka tai pari pientä uunivuokaa sulalla rasvalla ja laita omenanlohkot vuokaan/vuokiin.
4. Lisää karhunvatukat ja vaahterasiirappi.
5. Sekoita voi tai margariini, kaurahiutaleet, sokeri ja vaniljasokeri. Peitä omenanlohkot ja karhunvatukat seoksella.
6. Paista 175 asteessa 20 minuuttia tai kunnes omenanlohkot ovat pehmenneet.
7. Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai sitruunasorbetin kera ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment