Skip to content Skip to footer

Jo Nesbøn kirjat äänikirjoina ja e-kirjoina täysin ilmaiseksi

Palkintoja voittanut norjalainen Jo Nesbø on lahjakas mies. Sen lisäksi, että hän on menestynyt rikoskirjailija, hän on myös toimittaja, taloustieteilijä, muusikko ja entinen ammattilaisjalkapalloilija. Hänen kirjansa poliisi Harry Holesta ovat saaneet paljon kansainvälistäkin tunnustusta.

Voit kuunnella ja lukea Jo Nesbøn fantastisia kirjoja äänikirjoina tai e-kirjoina Storytelissä. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta Storytelissä, voit kokeilla sitä ilmaiseksi 14 päivää (ilman sitoumuksia).

Lepakkomies – lupaava debyytti

Jo Nesbøn debyytti oli vuonna 2007 julkaistu Lepakkomies. Se oli myös ensimmäinen kirja Harry Hole –sarjassa, joka kertoo norjalaisesta alkoholikomissaarista, joka lähetetään Australiaan ratkaisemaan norjalaisen tytön murhaa.

Harry Hole kaivautuu syvälle tapaukseen ja yhdessä kollegansa Andrew Kensingtonin kanssa hän jalkautuu Sydneyn kovaan katumaailmaan löytääkseen johtolankoja, jotka voisivat auttaa selvittämään murhaajan.

Kirja on todella jännittävä ja hyvin kirjoitettu, ja se on pakollista luettavaa kaikille rikoskirjojen ystäville. Jos et jo tunne Jo Nesbøn teoksia, tämä on myös kirja, josta sinun kannattaa aloittaa. Löydät Lepakkomiehen Storytelistä, jossa voit aina kuunnella pienen pätkän kirjasta ennen kuin ostat sen.

Lumiukko tarjoaa hyytävää jännitystä

Lumiukko on Harry Hole –sarjan seitsemäs kirja. Tällä kertaa norjalaissankarimme vastaanottaa nimettömän kirjeen, jonka on allekirjoittanut Lumiukko. Kun hän alkaa tutkia asiaa, hän löytää hälyyttäviä suhteita aiempien katoamistapauksien välillä.

Paljastamma juonesta liikaa, voin kertoa, että suhteesi viattomaan lumiukkoon ei enää koskaan ole ennallaan kuunneltuasi tämän Jo Nesbøn mestariteoksen. Jäinen tarina antaa sinulle kylmiä väreitä joka kerta kun lunta sataa ensimmäisen kerran.

Kokeile Storyteliä ilmaiseksi nähdäksesi, jäätkö siihen joukkuun. Tästä kirjasta on tehty myös elokuva vuonna 2007, ja siinä Harry Holea esitti Michael Fassbender.

Jano kostaa

11. ja viimeinen kirja norjalaisesta komissariosta Harry Holesta on nimeltään Jano. Kolmen rauhaisan ja hiljaisen vuoden jälkeen Oslon kaupunkia ravistellaan taas. Nainen on murhattu raa’asti Tinder-treffeillä, ja murhaaja on tyhjentänyt hänen ruumiinsa verestä ja jättänyt puremajälkiä hänen kaulaansa.

Harry Hole on jäänyt eläkkeelle komissarion tehtävistään Oslon poliisin murhaosastolla, mutta hän huomaa nyt mahdollisuutensa saada kiinni tappaja, jota hän ei aiemmin saavuttanut.

Voit kuunnella koko hirvittävän tarinan Storytelissä – tai lukea sen e-kirjana samalta sivustolta. Lisäksi voit aina kokeilla Storyteliä ilmaiseksi 14 päivää ennen kuin sitoudut mihinkään.

Kukkulan kuningas, rikasta jet-set-elämää

Kukkulan kuninkaassa Jo Nesbø on luonut nerokkaan huijariromaanin menestyksekkäästä Roger Brownista, joka elää ykkösluokan elämää. Täydellisen pinnan alla on kuitenkin tummempiakin sävyjä, sillä Roger Brown metsästää adrenaliinia, varastaa taidetta ja tekee huijauksia.

Se on ainoa tapa, jolla hän voi jatkaa jet-set-elämäänsä ja pitää tyytyväisenä kauniin vaimonsa, gallerianomistaja Dianan. Kun vaimo esittelee Rogerin vaikutusvaltaiselle Clas Grevelle, hullu juoni alkaa.

Grevellä on hallussaan arvokas Rubenin maalaus. Voit sekä kuunnella että lukea Kukkulan kuninkaan Storytelistä. Kirjasta tehtiin myös elokuva vuonna 2011.

Macbeth – ihmisen synkempi puoli

Onko mahdollista uudelleenkirjoittaa Shakespearen mestariteos ja tehdä siitä nykyaikainen? Kyllä on.  Jo Nesbøn romaani Machbet on hermojaraastava trilleri valtataistelusta, joka tapahtuu fyysisesti – mutta myös henkisesti.

Huumeriippuvuus suuressa kaupungissa 70-luvulla kääntyy väkivaltaiseksi verilöylyksi kun Macbeth – kaupungin paras poliisi – tarttuu asiaan. Macbeth on kuitenkin entinen huueriippuvainen, ja väkivaltainen menneisyys kalvaa häntä antaen hänelle vainoharhaisia ajatuksia ja pakottaen hänet tappamaan.

Nesbø, kuten Shakespeare, pystyy mittaamaan ihmismielen synkimpiä puolia tyylikkäillä vedoilla. Kuuntele tai lue kirja Storytelistä – täysin ilmaiseksi ensimmäisen kahden viikon ajan.

Monilahjakkuus on löytänyt elementtinsä

Tämä oli vain pieni osa Jo Nesbøn monista julkaisuista. Kirjailija on myös kirjoittanut kirjoja salanimellä om Johansen, ja hän on myös Tohtori Proktori –lastenkirjojen takana. Lisäksi Jo Nesbø on myös Di Derre –bändin keulakuva, ja tehnyt Girls-nimisen hitin.

Voidaan varmasti sanoa, että  Jo Nesbø on monitoimimies, mutta kirjailijan urallaan hän on löytänyt oikean elementtinsä.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment