Skip to content Skip to footer

Katso suomalaista televisiota ulkomailla

Matkustaessamme meiltä jää usein näkemättä kaikki Suomen television lähetykset tai sitten ohi menee muutama jakso sarjasta, jota seuraamme esimerkiksi Viaplaysta, HBO Nordicilta tai Netflixistä.

Nähdäksesi lähetyksiä Suomen televisiosta tai suomalaisesta striimauspalvelusta tarvitset kaksi asiaa:

  • Internetyhteyden ulkomailla
  • Yhteyden Suomen televisioon verkossa tai striimauspalvelun kautta

Jos sinulta löytyy molemmat, voit hypätä suoraan osioon, joka neuvoo sinulle, kuinka katsot Suomen televisiota ulkomailla.

Internet ulkomailla

Katsoaksesi suomalaisia televisiolähetyksiä tai striimauspalveluita tarvitset interneyhteyden. Voit hankkia sen useilla tavoilla.

Roamaa-kuten-kotona (turvallinen vaihtoehto)

Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat olla varma siitä, että sinulla on interneyhteys

Helpoin tapa päästä käsiksi tähän vaihtoehtoon on hankkia roamaa-kuten-kotona-tilaus puhelimeesi. Sen avulla voit yhdistää internetiin ja käyttää niin paljon dataa kuin tarvitset ulkomailla liittymäsi sopimushinnalla.

Wi-Fi (ilmainen vaihtoehto)

Valitse tämä vaihtoehto, jos et halua maksaa internetin käytöstä ulkomailla.

Voit löytää ulkomailla useita kahviloita, ravintoloita ja julkisia paikkoja, jotka tarjoavat ilmaisen WiFin. Yleisimmät paikat ilmaisen WiFin löytämiseen ovat hotelli, jossa asut tai läheisin kahvila, McDonalds tai Burger King. Näissä paikoissa voit yleensä saada hyvän internetyhteyden.

Ulkomainen SIM-kortti (vaihtoehtoinen tapa)

Käytä tätä vaihtoehtoa, jos et halua muuttaa nykyistä puhelinliittymääsi.

Kolmas tapa on hankkia ulkomainen SIM-kortti. On mahdollista hankkia SIM-kortti X gigan datamäärällä, jota voit käyttää vapaasti maassa, jossa olet. Voit ostaa tällaisen kortin lehtikioskilta tai supermarketista kuten myös puhelinkaupoista. Voit myös miettiä asiaa jo kotona, tilata ilmaisen SIM-kortin Lebaralta ja ladata siihen tarvitsemasi summan.

Nyt kun sinulla on internet ulkomailla, voit siirtyä seuraavaan kohtaan.

Pääsy televisioon ja striimaus verkossa

Katsoaksesi suomalaista televisiota tai striimataksesi ulkomailla  tarvitset yhteyden suomalaisiin televisiokanaviin verkossa tai suomalaisen striimauspalvelun.

Jos haluat katsoa urheilua, suurimpia suomalaisia tv-kanavia tai elokuvia ja sarjoja striimauspalvelusta tarvitset tilin niihin. Alapuolelle on listattu joitakin striimauspalveluita, joissa on suurin valikoima sisältäen live-tv:tä, urheilua, elokuvia ja piirrettyjää, ja jotka tarjoavat on demand-palvelua:

  • Viaplay
  • SF Kids Play

Suomalainen IP-osoite ulkomailla

Nyt kun sinulla on tärkeimmät – kuinka katsot suomalaista televisiota ulkomailla?

Pystyäksesi katsomaan suomalaista televisiota ulkomailla sinulla on oltava suomalainen IP-osoite. IP-osoite on osoite ihan niin kuin kotiosoitteesi, se on uniikki ja kertoo sinulle, missä olet.

Syy, jonka vuoksi et voi striimata sisältöä Viaplaylta ulkomaisella IP-osoitteella on se, että sisällön tekijänoikeudet mahdollistavat sen striimaamisen ainoastaan Suomessa.

Siis katsoaksesi urheilua, elokuvia tai sarjoja esimerkiksi Viaplaylta matkustaessasi ulkomailla sinun on tehtävä se suomalaisen IP-osoitteen kautta.

Näin katsot suomalaista televisiota ulkomailla

Saadaksesi suomalaisen IP-osoitteen ollessasi ulkomailla sinun on rekisteröidyttävä niin sanottuun VPN-palveluun. VPN-palvelu voi auttaa sinua muuttamaan ulkomaisen IP-osoitteesi suomalaiseen.

Olemassa on monia VPN-palveluita, jotka toimivat todella hyvin. Itse suosittelen Hidemyass.com-palvelua. Käytän sitä ollessani ulkomailla ja se on hyvin vakaa. Voit katsoa alta videon sen käyttämisestä tai skrollata sen ohi ja lukea ohjeen tekstinä.

  1. Luo tili palveluun Hidemyass.com (30 päivän avoin kauppa)
  2. Asenna heidän ohjelmansa laitteelle, jolta haluat striimata.
  3. Avaa ohjelma ja kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
  4. Valitse maa, jonka IP-osoitteen haluat (Suomi) ja valitse sitten ’yhdistä’
  5. Nyt voit katsoa suomalaista televisiota, elokuvia ja sarjoja kaikista suomalaisista striimauspalveluista ja suomalaisesta valikoimasta niin paljon kuin haluat ollessasi ulkomailla.

Jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä kirjoittamalla kommenttikenttään.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment